Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 19.09.2017 12:13:01

IZJEMNA statistika in VRHUNSKA ŠALA, ki boleče razkriva nemoč Hajduka proti MATJAŽU KEKU

Grega Wernig
Mariborski strokovnjak ostaja nočna mora Splitčanov.

Tradicija se nadaljuje. Hajduk tudi po 2006 dneh ni našel recepta, kako ugnati Matjaža Keka in Rijeko. Zasedba z Rujevice je dobila še en jadranski derbi, v devetem krogu hrvaškega prvenstva je z 2:0 (oba gola je dosegel Araujo Heber) slavila na Poljudu. Popolnoma zasluženo. Reški niz neporaženosti v dvobojih z ekipo iz Dioklecijanovega mesta traja že pet let in pol, mariborski strokovnjak se je v 18. vročem morskem obračunu veselil že 12. zmage, Rijeka je v njegovem obdobju osvojila kar 82 točk več od dalmatinskega ponosa.

In zato pač ni presenečenje, da je nekdo po še eni zmagi Rijeke nad Hajdukom v šali dejal, da na Poljudu že hladijo penino. Toda ne za naslednjo lovoriko, ki jo bodo osvojili, temveč za trenutek, ko bo Matjaž Kek zapustil klop aktualnih prvakov ...

Nekdanji selektor slovenske izbrane vrste po prestižni in pomembni zmagi zadovoljstva ni skrival. "Zasluženo smo zmagali. Nadzirali smo potek dogodkov, na koncu smo prevladovali tudi v posesti žoge. Fantje si zaslužijo čestitke, ker so se po porazu z AEK-om v ligi Europa tako dvignili," je povedal Matjaž Kek.

Zdelo se je, da je Rijeka do vsega izkupička prišla z lahkoto. Oziroma lažje od pričakovanj. "Na Poljudu nikoli ni lahko. Niti za trenutek ne smeš popustiti pod pritiskom, podpora domači ekipi s severne tribune je nekaj posebnega," se je odzval mariborski strokovnjak in nadaljeval: "Mi in v prvi vrsti jaz smo tokrat pokazali, da se je nenehno treba učiti in biti objektiven, ko ocenjuješ kakovost nasprotnika. Za Rijeko je vedno velika stvar premagati Hajduk na Poljudu. Za igralce, za vse nas, za predsednika ..."

Po tekmi se Matjaž Kek ni mogel izogniti vprašanju, ali bi nekega dne rad postal trener Hajduka, njegov odgovor v nedeljskem zgodnjem večeru je bil navdušujoč: "To je vprašanje brez odgovora. Rad bi, da bi Slovenija postala evropska prvakinja v košarki." In je res postala, sončna stran Alp še vedno nori od navdušenja …

Članki iz rubrike