mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 19.09.2017 11:10:01

Veselje v Madridu: V kader se vrača 'odrešenik' Cristiano Ronaldo

Kraljevi klub iz Madrida bo v petem krogu španskega nogometnega prvenstva lahko znova računal na usluge svojega največjega zvezdnika portugalskega napadalca Cristiana Ronalda. Real Madrid se bo v sredo na domačem stadionu Santiago Bernabeu v la ligi meril z Realom iz Betisa, v vrstah belega baleta pa bo po izteku kazni lahko znova zaigral Ronaldo.

Ronaldo je avgusta zaradi nešportnega obnašanja na tekmi superpokala z Barcelono dobil visoko kazen in ni smel igrati na petih domačih tekmah. Portugalec je izpustil povratno tekmo superpokala v Madridu, hladil pa se je še na uvodnih štirih ligaških tekmah nove sezone proti Deportivu la Coruni, Valencii, Levanteju in Realu Sociedadu.

Ronaldo je prepoved igranja dobil zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na prvi tekmi španskega superpokala proti Barceloni. Disciplinski sodnik mu je takrat izrekel pet tekem prepovedi igranja, eno zaradi kartona, štiri pa zaradi odrivanja sodnika na tekmi.


Ronaldo je na tekmi, ki jo je na stadionu Camp Nou Real dobil s 3:1, v igro vstopil v drugem polčasu. V 80. minuti je zadel za 2:1, potem pa ob proslavljanju zadetka slekel dres in takrat dobil prvi rumeni karton. Nekaj minut pozneje je padel v kazenskem prostoru in skušal izsiliti enajstmetrovko, sodnik mu je zaradi simuliranja prekrška pokazal še drugi rumeni karton in nato rdečega, Portugalec pa ga je pred odhodom z igrišča jezno odrinil. Real se je pritožil, a je bil s pravdo, češ da je bil drugi karton neupravičen, neuspešen. Real Madrid je dobil tudi povratno tekmo, brez Ronalda, z 2:0, in svojo deseto superpokalno lovoriko osvojil s skupnim izidom 5:1.

Katalonski velikan Barcelona bo peti krog prvenstva začela brez poškodovanega Ousmaneja Dembeleja, v torek se bodo Barcelončani merili z Eibarjem. Slovenskega vratarja Jana Oblaka in madridski Atletico pa v sredo čaka obračun v gosteh z Athleticom iz Bilbaa.

Ronaldo pa je bil v zasedbi kraljevega kluba iz Madrida v nogometni ligi prvakov. Branilci naslova so novo sezono elitnega evropskega klubskega tekmovanja začeli s pričakovano zmago. Doma so ugnali Apoel Nikozijo s 3:0, kar dva zadetka je prispeval prvi zvezdnik belega baleta.

Članki iz rubrike