požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
0 19.09.2017 09:54:25

Rio Ferdinand se bo lotil NENAVADNEGA izziva

Nekdanji angleški nogometni zvezdnik Rio Ferdinand se je dve leti po nogometni upokojitvi odločil za nov življenjski izziv.

Osemintridesetletni nekdanji reprezentančni branilec želi svojo veliko strast do boksa spremeniti v poklic. Kot je poročal Daily Telegraph, je britansko boksarsko zvezo zaprosil za profesionalno boksarsko licenco. Ferdinand, ki je osrednji del nogometne kariere preživel v majici Manchester Uniteda, je za angleško reprezentanco zbral 81 nastopov. Njegova strast zunaj nogometnih zelenic pa je bila povezana z boksom, ki je postal več kot le konjiček. Ferdinand namreč ni bil le gledalec boksarskih dvobojev, temveč je boks tudi treniral, prav boks mu je pomagal preživeti najtežjo življenjsko preizkušnjo, hudo bolezen žene Rebecce Ellison in matere njegovih treh otrok, ki je umrla za posledicami raka na dojkah leta 2015.

Ferdinand ne bo prvi nogometaš, ki je nogometne čevlje zamenjal za boksarski ring in boksarske rokavice. Nekdanji napadalec angleškega moštva Sheffield United Curtis Woodhouse je leta 2012 osvojil naslov britanskega prvaka v polvelterski kategoriji.

Značke: boks, rio-ferdinand

Članki iz rubrike