Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
7 19.09.2017 10:47:42

EPSKA NEUMNOST! Barcina okrepitev za 150 milijonov je TAKOLE SKRILA stvar, ki je privedla do 4 mesece odsotnosti (video)

Najdražja okrepitev Barcelone v zgodovini kluba Ousmane Dembele bo zaradi težje poškodbe z nogometnih igrišč odsoten štiri mesece.

Dvajsetletni Francoz je moral že po slabe pol ure (v tretjem nastopu za Barcelono) končati zadnji dvoboj z Getafejem, vzrok za to pa je bila strgana zadnja stegenska mišica. Fant je včeraj odšel v Helsinke, kjer ga bo operiral specialist za tovrstne poškodbe dr. Sakari Orava. Dembele je seveda začel v udarni enajsterici, a moral kmalu zatem z igrišča zaradi hude bolečine in ene najhujših mišičnih poškodb.  

Zelo skrivnostno se je  je oglasil trener Barce Ernesto Valverde, ki je razložil zelo nenavaden razlog za takšno razsežnost Dembelejeve poškodbe. Francoz naj bi imel probleme že prej, a zanje ni nikomur povedal. "Gre za nogometaša, ki v preteklosti še ni imel težav z mišicami, zato nima dovolj izkušenj, da bi prepoznal takšne stvari, ki se posledično lahko še poslabšajo," je dejal španski strokovnjak, in dodal: "Je izjemno hiter nogometaš in prav njegov način gibanje je bil najslabša stvar, ki se je lahko zgodila mišici. Mogoče bi izkušenejši igralec vedel, da tega ne sme narediti."

Kaj točno je imel v mislih, pa je pokazal posnetek ene od španskih televizij. Dembele si je več kot očitno želel tako močno zaigrati v prvi enajsterici, da je skril težave, ki jih je imel v uri pred tekmo. Mišica ga je, kot je razvidno iz posnetka, bolela že med ogrevanje, še bolj pa, kot je oblečen v dres že prišel na igrišče. Ni povedal nikomur, verjel je, da bo zdržal, želja je bila prevelika, neodgovornost pa več kot očitno še večja. 

Dembele se bo na igrišče vrnil šele v naslednjem koledarskem letu, kar je velik udarec za Barco. V katalonsko prestolnico naj bi se vrnil v sredo ali četrtek.

Članki iz rubrike