Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

nazif mujić Svet24.si

Po trpljenju in revščini se je poslovil igralec ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

nu
nu

Navijači Milana, USEDITE SE! Aleksander ČEFERIN se je odločil o usodi kluba, ta pa je HUJŠA, kot so si Italijani predstavljali!

Reuters

Nad italijanskim velikanom se v letošnji sezoni očitno zgrinjajo temni, zelo temni oblaki.

Že pred tedni smo poročali o tem, da se je Milan znašel v velikih težavah. Toda šele v naslednjih dneh in mesecih bodo jasne razsežnosti celotnega kaosa. Še poleti je kazalo na to,  da se bo Milan vrnil na pota stare slave s kitajskimi vlagatelji in okrepitvami, v skupni vrednosti 200 milijonov evrov, zdaj pa ... ?

No, zdaj je situacija povsem drugačna. Za kiitajskega podjetnika Yonhonga Lija, ki je kupil klub, se je izkazalo, da je velik prevarant, njegove bančne garancije pa naj bi bile lažne. Takoj se je prižgal alarm tudi pri Uefi, na čelu z Aleksandrom Čeferinom. "Glede Milana sem zelo zaskrbljen, bomo videli, kaj se bo zgodilo. V prihodnje bomo ustavili skrivnostna lastništva evropskih klubov, ki lahko škodujejo tako velikim kot majhnim," je pred mesecem dni napovedal Slovenec na čelu Uefe.

naslovnica gazzetta

Gazzetta dello Sport v današnji tiskani izdaji poroča o tem, da bo sestanek v Nyonu glede usode Milana na sporedu jutri, toda navijačem rdeče-črnih prinašajo zelo slabe novice. Po njihovih informacijah bo Uefa zavrnila vse predloge Milana, ki je želel pri Uefi doseči to, da bi jim podaljšala čas, v katerem bi Milan predstavil vse dokumente, ki dokazujejo čistost lastništva. Oziroma z drugimi besedami: Uefa ni pripravljena pogojno priznati sumljivega lastništva Milana. 

Kar je povsem razumljivo glede na vsa razkritja New York Timesa o prevarantskem lastniku Milana. In kaj to pomeni za usodo kluba? Ta bo po pisanju Gazzette znana spomladi, toda glede na zaušnico in nezaupnico, ki jo je dobila s strani Aleksandra Čeferina in druščine, lahko pričakujemo najhujši scenarij: izključitev iz vseh evropskih tekmovanj. 

Značke: milan , uefa