Mobilna verzija
dejan kranjc živali1 Odkrito.si

Dejan Krajnc žaluje

janez pletenje Svet24.si

Zadnji v domači fari, ki še obvlada obrt

Victoria Derbyshire Svet24.si

Voditeljica se pred najstniškima sinovoma ...

Slavko Vučurević Svet24.si

Kralj škandalov veleposlanik v Sloveniji?

Fifth Harmony Najstnica.si

Konec za Fifth Harmony

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

Tara zupančič pop Njena.si

Tara Zupančič po bolezni: Je moja prva!

nu
nu

FANTASTIČNO SLOVO! Velik uspeh Mariborčanov, velik dodaten zaslužek in SE VIDIMO ZNOVA, liga prvakov!

Maribor se je v velikem slogu proti Sevilli poslovil od lige prvakov.

V igri je bila celo zmaga. Maribor je dolgo časa kljuboval pri vodstvu 1:0, se sijajno in fanatično branil, toda zmanjkalo je čisto malo. Usodna je bila napaka Jasmina Handanovića, ki je dovolila zadetek Gansu, toda veteranskemu vratarju je težko zameriti, kajti pred tem je pokazal nekaj fantastičnih posredovanj, resnično bravuroznih obramb. Vseeno je ostal eden od junakov, o tem ne more biti dvoma.

No, glavni junak pa je seveda strelec zadetka, s katerim je Maribor dolgo vodil 1:0 in si tudi zagotovil končno točko za 1:1. Marcos Tavares. Nekaj dni po tem, ko je postal najboljši strelec v zgodovini slovenskega prvenstva, je dosegel še svoj težko pričakovani prvi zadetek v skupinskem delu lige prvakov. Jasno, je najboljši strelec v zgodovini kvalifikacij tega tekmovanja, a v skupinskem delu mu doslej ni uspelo zadeti.

Njegov zadetek je pod črto Mariboru prinesel dodatnega pol milijona evrov zaslužka, skupno pa 1,5 milijona zgolj za iztržene točke. Dvema proti Spartaku je Maribor dodal eno s še večjo specifično težo, proti veliki Sevilli, večkratni zmagovalki pokala Uefa in lige Europa. Zagotovo eden največjih uspehov v zgodovini tega imenitnega kluba, ki se bo zagotovo kmalu vrnil v ligo prvakov. O tem smo praktično prepričani.  

Značke: maribor , sevilla