gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 19.09.2017 13:07:05

'KRAJA STOLETJA': Veliko razkritje BAYERNOVE napake, iz katere je največ pridobil REAL

Reuters
Pred tremi leti je Real naredil enega boljših poslov na nogometni tržnici.

Takrat je namreč iz Bayerna pripeljal Tonija Kroosa, za katerega je odštel 'samo' 25 milijonov evrov. Vezistova pogodba z Bayernom se je počasi iztekala, v bavarskem velikanu pa so ravnali zelo nespretno in se sploh niso potrudili, da bi ga zadržali.

O tem je zdaj spregovoril eden od Kroosovih prijateljev, ki je zatrdil, da pozna celotno zgodbo okoli njegovega prestopa v Madrid. Real je takrat izkoristil ponujeno priložnost in fanta pripeljal na Santiago Bernabeu, čeprav sta se zanj resno ogrela tudi Manchester United in Manchester City. Tudi nogometašev zastopnik Volker Struth je pred kratkim nemškim medijem dejal, da je šlo takrat za 'krajo stoletja'. No ja, razumljivo je, da je iz njegovih ust vse skupaj zvenelo še nekoliko bolj dramatično, saj gre za 'njegovega fanta', a je po drugi strani res, da niti ni daleč od resnice.

769-22-23-kroos1 re
Reuters
Njegov prijatelj Stefan Reinartz je razložil, da je do prestopa prišlo, ker je dobil občutek, da ga v Realu premalo cenijo. "Bayern je Toniju ponudil novo pogodbo. Vedel je, kakšna je bila takrat plača Maria Götzeja, ki je približno enake starosti, Bayern pa Toniju ni želel plačati več kot deset milijonov evrov letne plače. Direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge mu je dejal, da ne bo dobil več, ker ni igralec svetovnega kova. In če poznate Tonija, veste, da ne gre za denar, on rabi zaupanje drugih ljudi. Zavedal se je, da je zelo dober, vrhunski igralec in to je bilo odločilnega pomena."

Takratni trener Bayerna Pep Guardiola je ostal začuden, nikakor ga ni mogel zadržati. "Guardiola je poskušal vse. Ponorel je, ker ga Bayern ni podpisal za daljše obdobje, a zaradi Rummeniggejevega razmišljanja to ni bilo mogoče," je eno od Bayernovih zelo redkih tovrstnih napak razkril Reinartz.

Po prihodu v Real je Kroos postal eden ključnih členov madridskega moštva.

Članki iz rubrike