Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 31.01.2019 14:51:10

Krimovke na zahtevno gostovanje v romunsko prestolnico

Martin Metelko
Rokometašice Krima Mercatorja so drugi del tekmovanja v ligi prvakinj odprle z domačim porazom proti norveškemu Kristiansandu, v soboto, 2. februarja, pa jih čaka že nova zahtevna preizkušnja. V romunski prestolnici se bodo pomerile z močnimi tekmicami iz Bukarešte, kjer igrajo številne nekdanje krimovke, tekma pa se bo pričela ob 16. uri.

Izbranke Uroša Bregarja v začetku drugega dela tekmovanja pestijo zdravstvene težave, navkljub temu pa so se na uvodni tekmi skupine 2 predstavile v lepi luči in po bojeviti predstavi tesno izgubile proti prvakinjam z Norveške. A časa za lizanje ran po porazu na Kodeljevem nimajo na voljo, že konec tega tedna jih čaka naporno gostovanje pri ambiciozni ekipi iz Bukarešte. Krimovke so se na dolgo avtobusno pot odpravile danes ob 14. uri, po načrtu pa naj bi v Bukarešto - če ne bodo imele vremenskih in drugih nevšečnosti na poti - prispele v petek v zgodnjih dopoldanskih urah.

"V romunski ekipi bosta resda manjkali njihovi najboljši igralki v napadu Cristina Neagu in Amanda Kurtović, ki sta poškodovani. Navkljub temu je to še vedno vrhunska zasedba, v kateri so svoj prostor našle številne nekdanje igralke naše ekipe, tako da je pred nami izjemno zahtevno delo," je pred odhodom v Bukarešto dejal Bregar.

V ljubljanski ekipi imajo največ zdravstvenih težav Polona Barič (komolec), Dora Krsnik (mečna mišica), Nina Zulić in Tamara Mavsar (obe koleno), zaradi študijskih obveznosti pa bo manjkala krožna napadalka Ukrajinka Olga Perederij. Nastalo vrzel na tem položaju bosta v Bukarešti skušali zapolniti Lea Krajnc in Nina Žabjek.


"V drugem delu lige prvakinj ni več lahkih ekip. Potrebno se bo boriti do zadnjih atomov moči, Bukarešta pa je navkljub nekaterim poškodovanim igralkam še vedno vrhunska ekipa. Mi se bomo potrudili po naših najboljših močeh, v romunsko prestolnico ne gremo z vnaprej izobešeno belo zastavo," je dejala izkušena vratarka Miša Marinček Ribežl.

Barve romunske ekipe branijo številne nekdanje igralke Krima, kot sta Slovenki Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, Srbkinji Andrea Lekić in Dragana Cvijić ter Hrvatica Jelena Grubišić. Na uvodni tekmi drugega dela je morala priznati premoč rokometni zvezdniški ekipi iz madžarskega Györa, ki je slavila s 36:27, še vedno pa je v igri za preboj na zaključni turnir, ki bo v prvi polovici maja v dvorani Laszlo Papp v Budimpešti.

V skupini 2 vodi Györ z desetimi točkami, Kristiansand in Bukarešta sta zbrali po šest, madžarski Ferencvaros tri, Krim Mercator dve, nemški Thüringer pa eno točko.

Pravico na sobotnem romunsko-slovenskem klubskem dvoboju bosta delila Šveda Rickard Canbro in Jasmin Kliko.

Značke: rokomet, evropa, ženske

Članki iz rubrike