Črne oči 1 Dobra karma

Skrivnostni otroci s črnimi očmi (3. del)

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 19. februarja

KOLUMNA NOVA Damir Crncec PL Reporter.si

Napad na policijo nam kaže kako blizu je ...

Državni zbor-Parlament Svet24.si

Se bo etika poslancev zaradi 12 členov kodeksa ...

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

Iva Pahor Martelanc Njena.si

Umrla je mati Boruta Pahorja

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

STA
STA
1 27.01.2019 15:38:39

Predstavnik Celja na čelu združenja evropskih rokometnih klubov

www.alesfevzer.com
Na sobotnih volitvah v Nemčiji je bil predstavnik Celja Pivovarne Laško Gregor Planteu izvoljen na čelo Združenja evropskih rokometnih klubov (FCH).

V Nemčiji je bil - ob boku svetovnega prvenstva - konec tega tedna kongres rokometnega združenja, ki pod svojim okriljem združuje najboljše klube v tekoči ali pretekli sezoni in nastopajo v ligi prvakov, pokalu EHF in pokalu challenge. Na kongresu bilo prisotnih 47 klubov iz 22 držav, ki so za predsednika združenja izvolili nekdanjega direktorja Celja Pivovarne Laško, zdaj pa člana upravnega odbora in klubskega predstavnika v tem združenju.

Planteu, sicer izredni član uprave Mercatorja, je bil na lanskem zasedanju imenovan v upravni odbor združenja, nato pa izvoljen za enega izmed dveh podpredsednikov organizacije. Za predsednika je bil takrat izvoljen Xavier O'Callaghan, predstavnik Barcelone, ki pa je po novem izzivu v ZDA odstopil. Na kongresu, ki sta se ga udeležila tako predsednik Mednarodne rokometne zveze (IHF) Hasan Mustafa in prvi mož Evropske rokometne zveze (EHF) Michael Wiederer, so priredili vmesne volitve, ki so na mestu predsednika ustoličile celjskega predstavnika, ki bo imel mandat še naslednja tri leta."Če sem že ob lanski izvolitvi na mesto podpredsednika združenja govoril o velikem priznanju, lahko zdaj dodam le to, da gre za izjemno priznanje Celju Pivovarni Laško in slovenskemu rokometu. Vsi nas smatrajo kot enega najpomembnejših akterjev evropskega rokometa in v nas prepoznavajo povezovalno in razvojno vlogo za ta šport, ki jo z aktivnim upravljanjem, predlogi in razmišljanjem v korist svetle prihodnosti svetovnega rokometa, ves čas ohranjamo. Moja izvolitev je tako verjetno največje priznanje za slovenski klubski rokomet, predvsem pa gre za zaupanje v uspešno vodenje organizacije v obdobju, ko rokomet doživlja izjemno pomembne spremembe, predvsem pa nas čakajo zelo veliki izzivi v prihodnje. Zato gre hkrati za odgovornost, saj je naše združenje po letih boja postalo pomemben sogovornik tako evropske, kot tudi svetovne rokometne zveze. Še naprej se bomo zavzemali za razvoj rokometne igre, njeno transparentnost in množičnost, ob tem pa bomo seveda zagovarjali in zastopali interese klubov, ki so osnova za razvoj rokometa," je ob izvolitvi dejal Planteu.

FCH je bil tudi s pomočjo Planteua zelo aktiven in dejaven pri pripravljanju razpisa in pogojev pogodbe, ki je bila sedaj v okviru zadnjega EHF F4 podpisana s strani EHF in dveh partnerjev (Infront, Perform) ter bo pomembno vplivala na razvoj rokometa v prihodnje. Dolgoročna pogodba z Infrontom ter Perform Group-om, ki naj bi predrugačila podobo rokometa v prihodnje, bo stopila v veljavo z letom 2020 in je ocenjena na vrednost med 500 in 600 milijoni evrov in s katero bodo partnerji rokometu zagotovili opazno rast v svetu športa, s poudarkom na privabljanju mlajše populacije skozi digitalne vsebine.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike