pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Goran Dragić, Greice Murphy Njena.si

Goran Dragić izbranko pripeljal v Slovenijo

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 26.01.2019 23:00:38

Hrvati so se poslovili s porazom

Švedska rokometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Nemčiji in na Danskem osvojila peto mesto, potem ko je v Herningu premagala Hrvaško s 34:28 (16:13). Že pred tem je končno sedmo mesto osvojila Španija, ki je s 36:31 (17:18) ugnala Egipt.

Tekmo za tretje mesto so odločneje začeli Švedi, ki so hitro povedli z 8:4, nato pa prednost še oplemenitili na kar 13:7. Hrvatom je do glavnega odmora vendarle uspelo zaostanek prepoloviti. Toda že v uvodu drugega polčasa so bolj motivirani Skandinavci spet pobegnili za šest golov (19:13).

Ko so sredi polčasa povedli z 28:21, je bil zmagovalec bolj ali manj odločen. Pri Švedih je bil najboljši strelec Niclas Ekberg s šestimi goli, enega manj je dal Andreas Nilsson. Pri Hrvatih je Luka Stepančić dal pet golov, Marin Šipić pa enega manj.

Španci in Egipčani pa so v prvem polčasu tekme za sedmo mesto prikazali precej izenačeno igro, afriški predstavnik je na glavni odmor nesel zadetek prednosti. Pri Špancih sta več kot pol zadetkov dosegla Joan Canellas (4) in Ferran Sole (5). Mohamed Shebib in Ahmed Elahmar sta pri Egiptu zadela po štirikrat.



V drugem polčasu so Španci po delnem izidu 5:1 prišli do prednosti s 26:22, te pa nato niso več izpustili iz rok. Canellas je pri Špancih tekmo končal z devetimi goli, Sole pa s sedmimi. Pri Egiptu sta Shebib in Elahmar zadela po šestkrat.

Španija si je - tako kot tudi Švedska in Hrvaška - s sedmim mestom zagotovila nastop v kvalifikacijah za olimpijske igre 2020.

Svetovno prvenstvo se bo v Herningu končalo v nedeljo s tekmo za tretje mesto med Francijo in Nemčijo (14.30) in finalom med Dansko in Norveško (17.30).

Značke: rokomet, sp

Članki iz rubrike