peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

The Walker Brothers Svet24.si

Ta edinstveni glas je za vedno utihnil: poslovil ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

ru
ru
1 18.05.2018 08:54:45

Novopečena Slovenka Elizabeth Omoregie ima ZARADI KRIMA pomisleke o slovenski reprezentanci: Če bi bilo tu vse urejeno ...

Elizabeth Omoregie
alesfevzer.com
Z velikimi očmi je pred štirimi leti pri svojih sedemnajstih v Ljubljano prišla v Atenah rojena Bolgarka nigerijskih korenin. V sredo pa se je Elizabeth Omoregie kot državljanka Slovenije z novim pokalom za naslov državnih prvakinj v rokah od Krima poslovila objokana. Ne razočarana, ker te besede pač ne mara, a zato polna novih življenjskih lekcij in spoznanj, tudi bridkih.

Videli smo vaše solze ob slovesu od Krima. So bila čustva premočna, so vas presenetila?
Vedela sem, da bodo čustva prisotna. Rekla sem si, da bom stiskala in stiskala, ampak naenkrat so udarila ven. Zelo lepo je bilo, ko so mi navijači ploskali, ozračje je bilo super.

Štiri leta ste bili v Sloveniji, kar sploh za tako mlado igralko ni kratko obdobje. Kaj vam je šlo po glavi?
Ne bodo ostali samo rokometni spomini, tudi Ljubljana kot mesto mi je super. Zelo sem se navadila na življenje tu. Prišla sem pri sedemnajstih in morala sem tudi samo sebe spoznati. V tem času sem kot oseba zelo zrasla. Vse to mi veliko pomeni.

Popravite nas, če se motimo, ampak pred vašim prihodom v Ljubljano dve leti niti niste resno igrali rokometa?
Ne da nisem igrala, je pa res, da sem imela rokometne treninge le dvakrat na teden.


Ste pričakovali, da lahko v Krimu pridete na raven, da greste danes kot okrepitev k enemu največjih klubov v Evropi? Lahko rečete, da vam je v popolnosti uspelo?
Ves čas sem si govorila, da bi res rada šla v dobro ekipo in uspela v rokometu. Tudi starši so me zelo podpirali in mi ves čas govorili, da gotovo bo nekaj iz mene. Mislim, da je bil Krim zelo, zelo dobra priložnost zame, da se dokažem in naredim prve stopnice. Če bi bilo tu vse urejeno, pa ne govorim o rokometnih, ampak drugih stvareh, bi z največjim veseljem ostala in bila še naprej članica tega kluba.

Drži torej, da so vas pregnale tudi zamude plač, finančne težave v klubu …
Poglejte, govorimo o profesionalizmu. In tu pravega profesionalizma nisem več videla. Vi pa že veste, kaj spada pod besedo profesionalizem. Imela sem vsega dovolj, zato sem se odločila za odhod. Ne nazadnje rokometa ne moreš igrati vse življenje, zato moraš izkoristiti vsak trenutek, ki ga imaš. Če bi ostala, ne vem, s kakšnimi očmi bi gledala na klub. Velikokrat se je nekaj obljubilo, pa se potem ni uresničilo. To je enako, kot da se ti nekdo zlaže. In takemu človeku potem ne moreš več verjeti. Enkrat obupaš. Moraš se postaviti zase.

Torej odhajate razočarani iz Krima?
...

CELOTEN INTERVJU Z ELIZABETH OMOREGIE SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: omoregie, krim

Članki iz rubrike