Anamaria Goltes top najstnica Odkrito.si

Dekle Luke Dončića s to objavo marsikomu vzelo ...

slakonja1 Svet24.si

Novo življenje Klemna Slakonje

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

hrana v smeteh 2 Svet24.si

Hrana z Rdečega križa končala v smetnjaku

meghan Svet24.si

Izjemni pokloni Meghan Markle pokojni tašči

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

IRIS MULEJ s hcerko_premiera LUIS IN VESOLJCKI Kolosej Njena.si

Hčerka Iris Mulej ima tako modno kopalnico

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 16.05.2018 21:50:36

Mlade kegljavke SP končale na zelo dobrem četrtem mestu

Ženska ekipa se je izkazala.
psno
Svetovno prvenstvo za mlajše člane se je začelo z ekipno tekmo za dekleta.

Trenerka naše reprezentance Brigita Strelec je zaupala vlogo prve igralke, naši najizkušenejši igralki naše vrste, Celjanki Patriciji Bizjak. Bizjakova je odlično odprla tekmovanje in je na koncu končala z zelo dobrimi 588 podrtimi keglji. Za njo je na stezo prišla novinka na velikih tekmovanjih Maša Miklavec. Mlada Postojnčanka je dobro preživela ognjeni krst in zaključila pri lepih 566 podrtih kegljih. Po tretjini tekmovanja je tako Slovenija imela zelo dobro izhodišče.

Toda potem sta na stezo prišli ena za drugo še dve neizkušeni igralki. Prva je bila Pivčanka Anja Bašek. Na polno je odigrala zelo solidno, toda v čiščenju se je njena zanesljivost izgubila. Na koncu je obstala na 539 podrtih kegljih. Za njo je prišla na vrsto še veliko mlajša Špela Kunčič, ki je pozimi prestopila iz Impola v Celje. Komaj šestnajst let stara Štajerka je dosegla enak rezultat kot Baškova. Tako je naša reprezentanca zapravila zelo ugoden položaj. Vidno zaskrbljeni trenerki Brigiti Strelec pa je razpoloženje močno popravila Kranjčanka Nika Blagovič. Igralka Triglava, ki tudi nima kakšnih večjih izkušenj z mednarodnimi tekmami, je zelo hitro ujela stezo in tudi pravi ritem. Na koncu je prišla do izvrstnih 598 podrtih kegljev in tako močno popravili vtis. Poleg tega si je priigrala tudi zelo dobro izhodišče tudi za nedeljski finale posameznikov. Pred njo je bilo le sedem igralk, ki pa so presegle mejo 600 kegljev. Daleč pred vsemi pa je bila v tem trenutku le Hrvatica Ana Jambrović, ki je podrla kar 642 kegljev in ima tako izvrstno izhodišče tudi za kombinacijo.

Kot zadnjo pa je naša selektorica poslala na stezo svojo hči Anjo Forštnarič, ki ima za seboj kar nekaj mednarodnih izkušenj. Anja je svoje delo odlično opravila, končala pri 591 podrtih kegljih in bila v zadnji seriji med najboljšimi. Našo ekipo je pripeljala na četrto mesto. Forštnaričeva je zaostanek za kolajno zmanjšala kar za 50 kegljev, toda Srbkinje, ki so na koncu bile bronaste, so nam ušle za 32 kegljev.

Po koncu tekme je bila trenerka Strelčeva s predstavo svojih igralk zelo zadovoljna, čeprav je imela vseeno malce grenkega priokusa, saj smo bili kljub vsem težavam na koncu blizu odličja, ki nam je spolzelo iz rok v srednji tretjini tekme.

Izidi: 1. Hrvaška 3553, 2. Nemčija 3482, 3. Srbija 3453, 4. Slovenija 3421, 5. Poljska 3386, 6. Avstrija 3381, 7. Madžarska 3378, 8. Italija 3338
Galerija

Članki iz rubrike