tadej pisek Odkrito.si

Nič več skrivnost! To je dekle Tadeja Piška

Medicinske sestre na delo včasih prihajajo tudi bolne Svet24.si

Sestra Laura: Na delo tudi z visoko vročino

Duhovna pot Petisvet

Vse se ruši! Kaj se dogaja?

genova, morandi, viadukt Svet24.si

FOTO in VIDEO: Tragedija v Genovi: minister ...

danijel subasić Svet24.si

Za slovo se je odločil še eden od ognjenih ...

Rita Ora Najstnica.si

Rita Ora pokazala svoje telo v kopalkah

Tanja Ribič Njena.si

Tanjo Ribič na morju ujel zgoraj brez

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 15.05.2018 23:11:45

Cilj mladih kegljavk je dober ekipni rezultat

Ženska ekipa se je izkazala.
psno
Trenutno naša najboljša igralka v naši ligi Brigita Strelec se bo na 19. SP za mlajše članice ponovno predstavila v vlogi trenerke.

Brigita se je med pripravami srečala z obilo težavami. Kar deset igralk, ki so bile med kandidatkami za reprezentanco, se je odpovedalo igranju. Nekatere so to pojasnjevale s šolskimi obveznostmi, druge pa so se izgovarjale na poškodbe. Toda vseeno je Strelčeva uspela sestaviti zelo spodobno reprezentanco, ki se je kar lepo izkazala na prijateljskih tekmah v Srbiji in na Hrvaškem.

Tik pred uradno otvoritvijo, ki je potekala zvečer v mestni športni dvorani, je Strelčeva, sicer po rodu Ptujčanka, ki igra za Triglav. dejala: "Res sem se srečevala s številnimi odpovedmi, toda preostala dekleta so delala zelo vestno in si zaslužila prihod v Cluj. Samo potovanje (reprezentanca je odšla z avtobusom, op. p) je bilo zelo dolgo in stresno. Verjamem, da so varovanke sposobne odigrati svoj maksimum, kar bi pomenilo tudi dober rezultat. Kam nas bo pripeljal, bomo videli na koncu. Upamo na čim višjo uvrstitev, čeprav bomo težko posegli po odličju. Toda tega se nikakor ne odrekamo in dekleta bodo storila vse, da bi lahko pripravila tudi kakšno presenečenje. Smo optimisti."

Prvenstvo bo zjutraj začela najizkušenejša Patricija Bizjak (že ob osmi uri), sicer članica Celja. Dobri dve uri kasneje pa bo nastopila Postojnčanka Maša Miklavec. Takoj za njo bo na stezo stopila Pivčanka Anja Bašek. Špela Kunčič, ki je v Celje prišla pozimi iz Impola, bo svoj nastop začela deset minut pred drugo popoldne. Za zaključek ekipne tekme, pa bo naprej igrala Nika Blagovič in takoj za njo (ob 17.20) še Anja Forštnarič, ki ima edina poleg Bizjakove bogate izkušnje iz mednarodnih tekem. V rezervi bosta za vsak primer Tia Schatz in Tina Mržljak.

Vsi ljubitelji kegljanja si boje s svetovnega prvenstva lahko tudi ogledajo v direktnih prenosih. Link najdete na strani kegljaške zveze, kjer dobite tudi ostale informacije.

Galerija

Članki iz rubrike