profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
1 16.05.2018 22:12:22

Naši mladeniči merijo zelo visoko

Na tekmi bodo tokrat fantje potrebovali pomoč deklet z navijanjem.
psno
Drugi dan na svetovnem prvenstvu za mlajše člane bo namenjen tekmovanju mlajših članov v ekipni konkurenci.

Tu so naši cilji zelo visoki, za kar pa so krivi tudi odlični rezultati naših fantov v pripravljalnem obdobju. Zelo visoko pripravljenost so pokazali predvsem na tekmah v Srbiji in na Hrvaškem. Poleg tega so se izkazali tudi na številnih turnirjih, ki so potekali v zadnjem mesecu.

Toda trener naše reprezentance Albin Juvančič meni, da bo treba vseeno žogico spustiti na tla: "Res je, da so fantje zelo dobro delali. Imel sem kar nekaj težav s sestavo ekipe za tekmo. Res so v formi, toda vse to bodo morali pokazati tudi tu v Cluju. Seveda verjamem v njih, da bodo dali vse od sebe. Motivacije jim ne manjka. Sam bom zadovoljen z dobrimi predstavami vseh igralcev, ki bodo potem prinesle tudi dober ekipni rezultat. Koliko bo to pomenilo, pa bomo videli na koncu. Naš cilj je seveda borba za kolajno. Če bomo uspeli priti do nje, potem bomo lahko vsi skupaj bili zelo zadovoljni. Smo pa optimisti."

Ob velja dodati, da ima ta ekipa neko posebno energijo, ki je zelo podobna tisti pred 13 leti, ko je naša mlada reprezentanca pod vodstvom takratnega trenerja Franca Belcijana v Nachodu na Češkem postala celo svetovni prvak. No takrat so igrali Gornik, Mahkovic, Jerman in drugi.

Kot prvi v naši ekipi bo že malo pred deveto uro zjutraj krstil steze Žiga Požar. Ob enajsti uri bo šel na stezo Novomeščan Danijel Lavrič in takoj za njim Trboveljčan Nik Predovnik. Kot peti naš igralec bo nastopil Timi Jurančič, sicer član ekipnih prvakov Konstruktorja. Kot zadnji bo ob sedmih zvečer na vrsti še Kamničan Jakob Jančar, ki bo verjetno zelo obremenjen.

Vsi si močno želimo dobrih rezultatov vseh igralcev, saj bo potem samo nadaljevanje prvenstva veliko lažje. Na koncu lahko dodamo še, da bosta vseskozi v pripravljenosti Kranjčan Anže Bajželj in Litijan Tomaž Ivančič.

Galerija

Članki iz rubrike