Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 03.11.2014 15:47:50

Pineau: Denar ni bil faktor

vszi
Allison Pineau je razkrila, zakaj se je med vsemi ponudbami odločila prav za ljubljansko.

Kot strela z jasnega je v soboto popoldne udarila vest, da se ena najboljših in najbolj prepoznavnih igralk zadnjega desetletja seli v Ljubljano. Po nepričakovanem in ne docela pojasnjenem slovesu od Vardarja so jo sicer selili v številne klube, kot najresnejši kandidat se je omenjal aktualni evropski prvak Gyor, Krima Mercatorja po drugi strani kot naslednjo destinacijo Francozinje ni omenjal praktično nihče. A zgodilo se je prav to, 25-letnica bo do konca sezone nosila dres serijskih slovenskih prvakinj.

Morda pred leti odločitev za Ljubljano za igralko njenega kalibra ne bi bila nič nenavadnega, danes je to senzacija. Krim je po letih visokega letanja nizko padel, se še pred meseci boril predvsem in samo za preživetje, v danih okoliščinah sestavil sicer povsem solidno ekipo, ki pa na zaključni turnir realno seveda ne more računati. Pojavila so se številna vprašanja tipa zakaj in kako, na katera je najboljša igralka sveta leta 2009 odgovorila na svoji spletni strani ter do neke mere pojasnila odločitev, ki je marsikoga, milo rečeno, presenetila.

"Kot prvo, želela sem igrati v ligi prvakinj, kar je igralo veliko vlogo pri odločitvi. Kot drugo, potrebujem igralni čas in pomembno je, da me trener dejansko vidi v svojih kombinacijah in ne le kot še eno dodatno igralko v kadru. Finančni del po drugi strani pri odločitvi ni igral praktično nobene vloge, saj so bile pravzaprav vse ostale ponudbe finančno izdatnejše, kot je bila Krimova."

VSAK SI ZASLUŽI DRUGO PRILOŽNOST

Še pred nekaj meseci je bila usoda Krima negotova, po finančnih težavah je sledil pravi eksodus, številne igralke pa so se tudi po umiritvi in ureditvi razmer Stožic ognile v velikem loku. Allison pač ne. Pa se ne boji, da se je morda vkrcala na potapljajočo se ladjo? "Zavedam se situacije, vem, kaj se je zgodilo klubu, informacije sem dobila iz prve roke od soigralk v Vardarju, ki so še pred kratkim nosile Krimov dres (Andrea Penezić, Barbara Lazović, op. p.). Verjamem, da klub ne more ponoviti istih napak v tako kratkem času, v nasprotnem primeru bo dokončno izginil z rokometnega zemljevida. Mislim, da si vsakdo zasluži še eno priložnost. Klub ima nov upravni odbor, ki mi je zagotovil, da so krenili tako v obnovo ekipe kot v obnovo kluba kot celote, o čemer govori tudi postopno plačevanje grehov iz preteklosti. Seveda bodo potrebovali čas, vem, da jim vse skupaj ni bilo v pomoč pri novačenju igralk, a ne glede na vse, kar se je zgodilo, rezultati kažejo, da je ekipa dobra, borbena in bo storila vse, da bo čim bolj konkurenčna," pravi Pineaujeva, ki se je bržkone o stanju v ljubljanskem klubu pozanimala tudi pri rojakinji Amelie Goudjo.

BILO JE SPORAZUMNO

Po Oltchimu in Vardarju bo Krim njen tretji klub v tujini. V tretje gre rado, pravijo, Oltchim je namreč propadel, pri Vardarju so ji pokazali vrata. Razlogi za ločitev vsaj uradno niso bili pojasnjeni, neuradno se je govorilo marsikaj. Da je poškodovana, da je šla na operacijo na lastno roko, brez vednosti kluba ... "Kot prvo, Vardar ni prekinil pogodbe, ampak je bila to sporazumna odločitev. Ne želim iti v podrobnosti, lahko rečem le, da me na Skopje vežejo zgolj lepi spomini in da med nami ni nobenih zamer. Moja poškodba ni bila nikoli resnejša, potreben je bil le manjši operativni poseg. Na igrišču bom že prihajajoči konec tedna, ko bo v Ljubljani gostoval Dinamo, če bodo seveda to dovoljevala administrativna pravila," je sklenila Francozinja, ki si po nekaj turbulentnih sezonah želi predvsem bolj mirne plovbe.

Članki iz rubrike