evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Robert Pogačar
Robert Pogačar
0 03.11.2014 10:11:48

Zvezde so bile naklonjene

Reuters
Sobotnemu presenečenju ob zmagi krimovk v Volgogradu je sledilo precej večje ob novici, da bo vrste Krima okrepila ena najboljših rokometašic na svetu, Francozinja Allison Pineau.

O tem se je govorilo že na sredini tiskovni konferenci, ko je na dan prišel njen razhod z Vardarjem, a je takrat izpadlo le kot dobra šala. Le dan pozneje je na spletu zaokrožil podatek, da bo Pineujeva zaigrala za aktualne evropske prvakinje iz Györa, kjer naj bi zamenjala motor ekipe Anito Görbicz; slednja je sporočila, da pričakuje naraščaj. Namesto z Madžarkami se je najboljša igralka na svetu v letu 2009 po izboru IHF tako rekoč čez noč prek svojega menedžerja dogovorila s Krimom, kar je glede na finančno stanje ljubljanskega kluba, ki je za polovico oklestil proračun iz prejšnje sezone, več kot presenetljiva odločitev.

Hkrati je to tudi dokaz, da ima Krim ne glede na lanskoletno dogajanje in osip skoraj celotne ekipe v rokometnem svetu še vedno veljavo, pri čemer ima zagotovo pomembno vlogo trenerka Marta Bon, ki je tudi v Evropi pri igralkah zelo dobro zapisana. Enoletna pogodba s Pineaujevo je bila podpisana v petek, zaradi pravil EHF, saj je bila do zadnjega roka lige prvakinj prijavljena za Vardar, pa bo v tem tekmovanju lahko zaigrala šele v drugem delu sezone.

V Franciji je Allison ena najbolj priljubljenih rokometašic in obraz številnih blagovnih znamk, ima svojo spletno stran, na facebooku pa prek trideset tisoč sledilcev. V dosedanji karieri je igrala za ekipe Issy Pariz (2006–09), Metz (2009–12), Valceo (2012–13) in Vardar (2013–14). Z Makedonkami, za katere je v prejšnji sezoni zabila 30 golov in precej pripomogla k tretjemu mestu na zaključnem turnirju lige prvakinj, je imela pogodbo še do leta 2016, ki pa jo je v tem tednu sporazumno prekinila. Za ekipo do zdaj ni igrala, saj je okrevala po operaciji kolena. Odločila se je za enomesečni počitek, kar pa ni bilo po volji pristojnim v Vardarju, ki so ji očitali kršitev pogodbe.


Zakaj se je razšla s skopskim klubom, kamor sta se letos preselili krimovki Andrea Penezić in Barbara Lazović, v svoji izjavi na spletni strani ni natančno razkrila, skoraj zagotovo pa je bil razlog prav omenjeni spor. Allison se je do zdaj zelo izkazala tudi v reprezentančnem dresu, v katerem je na SP 2009 in 2011 osvojila srebrno odličje in bila obakrat izbrana za najboljšo organizatorko igre. Gotovo je k njenemu prihodu na Krim svoje opravilo tudi prijateljstvo s krožno napadalko Amelie Goudjo.

Dogovor med Krimom in Pineaujevo sta formalno izpeljala igralkin menedžer ter vodja ekipe Jaka Kravanja. Po besedah nekdanje igralke Deje Ivanović, bolj znane kot Deje Doler, ki je pri novi upravi zadolžena za stike z javnostmi, so pogovore z igralko začeli takoj, ko se je izvedelo, da je prišlo do njene prekinitve pogodbe z Vardarjem.

"Že na začetku sezone smo rekli, da bo za nas neke vrste očiščevalna in temelj za naslednjo sezono. Ob tem smo si rekli, da bomo poskušali dobiti kakšno boljšo igralko, če se bo zanjo odprl trg. Bolj smo računali, da se bo to zgodilo ob koncu kvalifikacij, a se nam je sreča nasmehnila zdaj. Allison je izjemna posameznica in res smo veseli, da smo si pridobili njeno zaupanje. Zvezde so nam bile naklonjene tudi glede financ. Ker je v klub prišla šele po začetku sezone in nam bo lahko v ligi prvakinj pomagala šele v drugem delu, so bile njene finančne zahteve bistveno manjše in dosegljive tudi za nas," nam je zaupala Deja.

Allison, ki bo sprva zaradi rehabilitacije poškodovanega kolena trenirala po posebnem programu, bodo ta teden javnosti predstavili na tiskovni konferenci.

Članki iz rubrike