podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

muk
muk
0 03.11.2014 15:04:51

Brumen po poti Vugrinca?

arhiv Ekipe
Kot poroča makedonski portal sportmedia obstaja možnost, da bo nekdanji slovenski reprezentant Matjaž Brumen po vzoru na Renata Vugrinca oblekel dres z makedonskim grbom.

Makedonci so se razpisali, da bi lahko Brumen v rdeče-rumenem dresu zaigral že na prihajajočem SP v Katarju, igralec tovrstnega kalibra naj bi jim tako v napadu kot v obrambi še kako prav prišel. Ker bo januarja minilo tri leta, odkar je nazadnje zaigral v dresu slovenske reprezentance, je oziroma bo prvi pogoj izpolnjen, po drugi strani pa Brumen v Makedoniji še ni preživel potrebni dve leti, a IHF je v tovrstnih primerih že znala zamižati na eno oko.

Brumen, ki je za Slovenijo nazadnje zaigral na EP 2012 v Srbiji, je sicer pred tedni v pogovoru za Dnevnik zatrdil, da je zanj reprezentančna zgodba končana in da se zdaj posveča izključno klubskim izzivom. "V tem trenutku ne morem dejati nič konkretnega. Bil je določen interes, poizvedovanje, a nič več kot to. Skratka nič resnega, bomo videli kaj bo prinesel čas, a za zdaj kakšnih konkretnejših pogovorov na to temo še ni bilo in gre bolj za govorice, kot pa karkoli drugega," je za Ekipo dejalo desno krilo, ki je sicer v Vardarju in Skopju znova našel svoje najboljše igre in svoj drugi dom.

ZA SLOVENIJO 131 KRAT

Danes 31-letni Brumen je v slovenskem dresu nastopil na 131 tekmah, na katerih je zabil 358 golov, nazadnje pa si ga je nadel 27. januarja 2012 v Beogradu, ko je bil eden boljših mož pri porazu - zanimivo - z Makedonijo (27:28), ki je Slovence stal uvrstitve v kvalifikacije za OI v Londonu. Po tistem ni bil več v mislih selektorja Borisa Denića, tudi sam pa ni skrival, da z Denićem nista ravno na isti valovni dolžini.

matjaz brumen
rk celje/Gregor Katič

Kaj se bo iz vsega skupaj izcimilo bo seveda pokazal čas, malce bolj podroben vpogled v makedonsko reprezentanco pa razkriva, da bi Makedonci Brumna bržkone sprejeli z odprtimi rokami. Selektor Ivica Obrvan ima namreč na desnem krilu kar precej težav, tako Goce Georgievski kot Zlatko Mojsoski v klubu nimata takšne minutaže kot v preteklosti, pa je pretekli teden proti Češki ter Švici skrajno desno sem in tja zaigral celo Vugrinec.

Članki iz rubrike