evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 01.11.2014 14:09:12

Pineaujeva do konca sezone v Krimu!

facebook
Ne le, da je zmagal v Rusiji, Krim je v soboto ujel še eno veliko ribo. Lahko bi rekli, in to z vsem dolžnim spoštovanjem do podviga v Volgogradu, neprimerno večjo, za sodelovanje do konca sezone se je namreč z Ljubljančankami dogovorila Allison Pineau.

Francozinja, ki je bila leta 2009 izbrana za najboljšo igralko sveta, se je v sredo predčasno razšla s skopskim Vardarjem, kateri ji je očital kršitev klubskih pravil. Petindvajsetletna zunanja igralka se je tako poškodovana znašla na cesti, številni mediji pa so se razpisali, da bo zatočišče našla v Gyoru, kjer naj bi nadomestila nosečo Anito Gorbicz. A na koncu je pristala v Ljubljani, kjer bo moči združila z rojakinjo Amelie Goudjo.


Da je njen prihod v Ljubljano, pa čeprav za vsega nekaj mesecev, presenetljiv, je milo rečeno, po drugi strani pa priča, da Krim navkljub vsem pretresom in hoji po robu v rokometnem svetu še vedno uživa precejšen ugled. Vseeno pa lahko njen prihod mirne vesti uvrstimo med senzacije, je nekako tako, kot če bi njen rojak Nikola Karabatić okrepil Celje. V domovini ima Allison zvezdniški status, je obraz številnih blagovnih znamk, ima svojo spletno stran, na facebooku pa prek trideset tisoč sledilcev.

Tudi dosežkov na igrišču ne gre spregledati, Pineaujeva je bila s Francijo v letih 2009 in 2011 svetovna podprvakinja, na obeh omenjenih tekmovanjih pa je bila izbrana za najboljšo organizatorko igre. V dosedanji karieri je igrala za Issy Pariz, Metz, romunsko Valceo in skopski Vardar, poleg vsestranskosti v napadu pa jo krasi tudi odlična igra v obrambi. Na terene naj bi se vrnila že do decembrskega prvenstva stare celine, delnice Krima pa so z njenim prihodom nedvomno pridobile na vrednosti.

Galerija

Članki iz rubrike