Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Gregor Lisec
Gregor Lisec
26.09.2024 09:00:24
Deli članek:

Banalna situacija, igrali smo igrico, potem se je zgodilo Plus

Profimedia

“Operacija je za menoj, vse je v redu potekalo. Zdaj sem osredotočen na okrevanje, da se bom na igrišča vrnil še močnejši,” je svojim sledilcem na instagramu pred tremi tedni z domačega kavča v Montpellierju sporočil Staš Skube. Če je komu morda ušlo: nekdanji osvajalec lige prvakov z Vardarjem je tik pred začetkom nove sezone – podobno kot leto dni prej rojak Domen Makuc – utrpel hujšo poškodbo kolena. Kako je z njim? “Ravno sem se vrnil z rehabilitacije,” se nam je iz Francije javil organizator igre Montpellierja in si za nas in vas vzel čas za pogovor o različnih temah.

Torej niste več na kavču, v postelji v fazi mirovanja, temveč na poti vrnitve na rokometna igrišča?

Daleč od tega, dejansko sem bolj zaposlen kot, ko sem igral. Veliko je dela pri rehabilitaciji, počasi začenjam gibati koleno, kolesariti, delati razne vaje. Kar nekaj časa vzame, ampak če se želiš vrniti na vrhunsko raven, moraš za to delati.

Kaj se vam je pravzaprav zgodilo, za kakšno poškodbo točno gre?

Banalna situacija. Na treningu sva se med neko igrico, ki smo jo imeli za ogrevanje, s soigralcem zaletela, ko sva skočila za žogo. Nerodno sem pristal in so šle križne vezi.

To je vaša prva resnejša poškodba, mar ne? Se je bilo težko sprijazniti?

Prva operacija, prva resna poškodba. Se je bilo kar težko sprijazniti, na začetku doživiš velik šok. Takšno posebno stanje. Sploh ker je to bil zadnji trening na višinskih pripravah, preden smo se vrnili v Montpellier. To je bilo samo nekaj dni pred prvo tekmo nove sezone. Na začetku je bilo težko, ampak sem to kar hitro sprejel, zagrabil novo realnost in zdaj je vsa moja osredotočenost na rehabilitaciji. Da vse dobro pozdravim in se čim prej vrnem.

Imate kakšno časovnico?

Težko je reči. Zdravnik mi je rekel med šestimi in osmimi meseci, kar je precej velik razpon. Nekateri so se ob takšnih poškodbah vrnili po pol leta, nekateri šele po devetih mesecih. Prezgodaj je še za konkretnejše ocene, rečem lahko le, da mi gre zaenkrat super. Kdaj se bom lahko vrnil, pa bom lahko bolje ocenjeval po novem letu.

Klub vam stoji ob strani? Ste v zadnjem letu vaše pogodbe z Montpellierjem, kakšni so vaši načrti s klubom in kakšni so načrti kluba z vami?

Imam zelo dobro rehabilitacijo. Če se je že moralo to zgoditi, se je hvalabogu v Franciji. V Montpellierju imam dobro oskrbo, klub mi zaenkrat stoji ob strani. Za naprej pa se nismo še nič dogovarjali. Pogodba se mi ob koncu sezone izteče in za zdaj ne morem reči nič drugega, kot da še ni bilo pogovorov. Verjamem pa, da se kmalu usedemo in vidimo, kakšna bo situacija za naprej.

Vsaj do konca sezone pa torej ostanete v Montpellierju …

Da, da, do konca sezone zagotovo. Potem pa, kdo ve, ko se pogodba izteče, je vse možno.

Samo hipotetično – za vrnitev v domovino bi že lahko bil čas?