Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gl
gl
24.09.2024 11:03:23
Deli članek:

Šok za slovensko legendo: po posredovanju Hrvatov se s suspenzom strinja tudi evropska rokometna družina

alesfevzer.com

Ko se je zdelo, da je njegove nočne more konec, se je ta vrnila na velika vrata.

Pred dobrim mesecem dni si je Marko Bezjak oddahnil, ko je razrešil svojo rokometno prihodnost s tem, ko se je iz Nexeja preselil v nemško bundesligo, k Erlangenu. Spomnimo, pred tem je bil na Hrvaškem soočen z 12-mesečno prepovedjo igranja rokometa, ker se je na derbiju z Zagrebom zaletel v delegata.

Ampak na Prlekovo žalost je prišlo do novega preobrata: enoletna prepoved igranja vendarle ni veljala zgolj za tekmovanja pod okriljem Hrvaške rokometne zveze, kot sta bila prepričana Marko Bezjak in seveda tudi Erlangen, ki ga je povabil pod svoje okrilje. Kot je danes v izjavi za javnost sporočila Evropska rokometna zveza, ima po odločitvi, ki jo je sprejela prek svojega pristojnega organa na pobudo hrvaške zveze, Slovenec prepoved nastopanja v vseh tekmovanjih pod okriljem EHF.

Nikjer sicer ne piše konkretno, da razen v evropskih tekmovanjih tudi v državnih ligah iz evropske rokometne družine in iz Nemčije prihajajo nekateri namigi, da bo v bundesligi vseeno lahko igral. Sam zadeve še ni želel komentirati, je pa obljubil, da se nam in vam javi, ko bo vse razjasnjeno. Na strani EHF zaenkrat piše le še, da bo prepoved nastopanja za 38-letnika velja do 9. aprila prihodnje leto, če ne uspe v pritožbi, ki jo ima pravico vložiti v sedmih dneh.