Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gl
gl
25.09.2024 11:15:57
Deli članek:

Znan razplet 'primera Bezjak’: odločitev neodvisnega razsodišča razveselila Slovenca in Nemce

Profimedia

In razočarala Hrvate, bi lahko dodali naslovu.

Evropska rokometna zveza je namreč na zahtevo hrvaške rokometne zveze preučila suspenz Marka Bezjaka, ki si ga je zaradi trka v delegata na derbiju njegovega Nexeja in Zagreba nakopal na Hrvaškem, in sprejela odločitev, da Slovenec nima pravice za nastopanje v vseh tekmovanjih pod okriljem EHF vse do 9. aprila prihodnje leto. A Hrvati na koncu vseeno niso dosegli – če so to seveda želeli –, da 38-letna legenda slovenskega rokometa do takrat ne bi smela igrati rokometa na najvišji evropski ravni.

Bezjakov klub Erlangen je danes vseeno lahko registriral izkušenega organizatorja igre kot svojega igralca, saj je neodvisno športno razsodišče Evropske rokometne zveze naknadno sprejelo odločitev, da bo Marko Bezjak v nemški bundesligi vendarle lahko igral. Prepoved bo do prej omenjenega datuma veljala le za nastopanje v evropskih klubskih pokalih in na reprezentančnih tekmah. Ker si je Erlangen v prejšnji sezoni komajda zagotovil obstanek v ligi, reprezentančno kariero pa je priljubljeni Bezo že končal, to nanj torej ne vpliva.

Tako lahko z zamudo naposled začne svoje naslednje poglavje v karieri, po igranju za domači Ormož, velenjsko Gorenje, nemški Magdeburg, kjer je sijajno kariero kronal z naslovom evropskega klubskega prvaka, in nazadnje hrvaški Nexe se bo skupaj s Klemnom Ferlinom boril za barve Erlangena. "Vesel sem, da smo lahko registrirali Marka Bezjaka, ki je kljub 38 letom še vedno igralec, ki nam lahko pomaga. Želeli bi si, da bi ga na igrišču lahko gledali od začetka sezone, žal pa si jih je Marko moral ogledati s tribune, ker sprva ni dobil pravice za nastopanje v bundesligi. Veselimo se, da bomo lahko takšnega igralca končno predstavili našim navijačem," je v izjavi za javnost dejal direktor kluba Rene Selke.