Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
24.09.2024 15:34:20
Deli članek:

Sodnika, ki ju je legendarni Hrvat leta 2017 prištel k slovenski reprezentanci, doživljenjsko suspendirana

alesfevzer.com

Evropska rokometna zveza je iz svoje družine doživljenjsko izključila znana srbska sodnika.

Aleksandar Pandžić in Ivan Mošorinski v svojem življenju več ne bosta sodila tekem pod okriljem EHF, torej sta z rokometom na najvišjem nivoju zaključila. Tako poroča rokometni portal Handnews, ki razkriva, da sta bila sodnika kaznovana zaradi domnevnega nameščanja tekem. Šlo naj bi za afero z ene od tekem lige prvakov.

EHF je zadevo pred časom sicer zaključil s finančno kaznijo obema sodnikoma v višini 2.000 evrov po glavi, a je izvršni komite EHF kasneje zahteval še doživljenjsko prepoved sojenja za oba na mednarodnem nivoju.

Gre sicer za sodnika, ki ju je legendarni Hrvat Lino Červar po remiju Slovenije in Hrvaške na prijateljski tekmi jeseni leta 2017, v pripravah za Euro na Hrvaškem, prištel k slovenski reprezentanci. Po remiju s 26:26 ga je zmotilo predvsem, ker sta Srba razveljavila zadnji zadetek Igorja Karačića, ki bi prinesel zmago Hrvaški. “Sodnika sta nam odvzela zmago, bili smo evidentno boljši. Tudi mi smo sicer delali napake, a v tej viteški tekmi ni bilo potrebe po nečem takšnem. Igrali smo proti osmim igralcem,” je takrat govoril Červar, sicer še s svežimi ranami na predhodni precej resnejši obračun Hrvaške in Slovenije v Parizu januarja istega leta, ko je četa Veselina Vujovića po velikem preobratu zasedbi takratnega selektorja Željka Babića iz rok izpulila bron svetovnega prvenstva.

a

alesfevzer.com