nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

nu
nu
0 07.02.2019 15:35:20

SLOVENEC BREZ MILOSTI DO HRVAŠKE LEGENDE: Lino me je naučil le pozabiti igrati rokomet

Lino Červar
Profimedia
Ostre besede slovenskega reprezentanta na račun hrvaške trenerske legende Line Červarja.

Otrok Celja ter nekdanji član Trima in Gorenja Gregor Potočnik bo v nadaljevanju letošnje sezone, kot vse kaže, pomemben adut Zagreba v boju za osmino finala lige prvakov in ohranitev primata na Hrvaškem. Z Brankom Tamšetom je v Zagrebu zavel nov veter, Potočnik je po prihodu svojega nekdanjega trenerja iz Celja zadihal na novo. Čeprav Velenjčan po selitvi iz Rdeče dvorane v Zlatorog leta 2013 za 196 centimetrov visokega levega zunanjega igralca ni našel mesta v celjski ekipi, zaradi česar se je šel ta dokazovat v Trebnje, po kratki vrnitvi domov pa leta 2016 prestopil v Velenje, sta se Tamše in Potočnik vedno dobro razumela. Občasni slovenski reprezentant je zato svojim soigralcem z veseljem razložil, kaj jih čaka po prihodu prvega slovenskega trenerja v trenersko službo Zagreba. »Vedel sem, kako se bo treniralo, ker sva sodelovala v Celju, tudi kasneje, ko sem bil v Velenju, sem bil veliko v stiku s Celjani. Seveda sem svoje soigralce malo pripravil na to, kaj jih čaka; predvsem več teka, ampak z razlogom. Na koncu sezone se vedno poznajo rezultati,« je začel Potočnik.

Ko je Červar kmalu po novembrskem porazu v Celju odšel in je na njegov stolček pred pripravami na nadaljevanje sezone sedel Tamše, se mu je odvalil kamen od srca. »Vesel sem, da Lino ni več trener, ker to je bilo … Tako tako. Vse, kar sem se od njega naučil, je to, da sem pozabil igrati rokomet, zato sem zelo vesel, da je prišel Branko. Naša ekipa je drugačna v primerjavi s prejšnjimi zagrebškimi generacijami. Mi nismo igralci za šah, ampak smo hitri in mladi, zato lahko tečemo. Tamšetov slog igre nam bo zelo ustrezal,« je prepričan 26-letnik, ki se mu v nadaljevanju sezone obeta bistveno pomembnejša vloga v ekipi kot pod Červarjem. »Od trenutka, ko je prišel, mi je ponudil občutno več priložnosti kot Lino. Hvala bogu, tega si želi vsak igralec, za to treniraš. Pri Linu tega ni bilo, on si je izbral svoje igralce in igral z njimi, vsi drugi pa smo lahko bili 'trening igralci',« se je težkega obdobja spomnil Potočnik. Zaupanje, ki mu ga je izkazal Tamše, je takoj upravičil. Na debiju slednjega in prvi tekmi Zagreba v drugem delu sezone je bil eden najboljših »plinarjev« na igrišču, k visoki sehaligaški zmagi nad Metalurgom v Skopju s kar 36:24 pa je prispeval šest golov.

Za konec našega pogovora smo se, jasno, dotaknili še zelo aktualne tematike v teh mesecih – prihodnosti. Je Potočnikova povezana z Zagrebom? »Pogodbo imam še za naslednjo sezono. Če bo šlo naprej tako, kot kaže od Brankovega prihoda, se v Zagrebu vidim tudi po tej sezoni. Moram pa priznati, da sem v Červarjevem času, ko nisem nič igral, že razmišljal o odhodu. Zdaj nimam kaj reči. Spet grem z veseljem na trening, tako kot vsi moji soigralci, čeprav smo po treningu malo bolj utrujeni (smeh). Ampak se izplača,« je sklenil desnoroki bombarder, ki je znan po tem, da nikoli ne obupa. Doslej se mu je to obrestovalo; ne dvomimo, da se mu bo tudi v prihodnje.

Članki iz rubrike