Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 06.02.2019 20:27:15

ŠOK v ZLATOROGU! Česa takega si ni drznil napovedati nihče

alesfevzer.com
Dolenjsko rajanje v knežjem mestu.

Rokometaši Trima iz Trebnjega so v dvorani Zlatorog pripravili veliko presenečenje in na kolena spravili serijske državne prvake, igralce Celja Pivovarne Laško. Dolenjci so pivovarjem zadali drugi poraz v državnem prvenstvu in prekinili njihov niz 12 zaporednih zmag. Zmaga je zanje še toliko večja, ker se varovanci Benjamina Teraša borijo za mesto, ki vodijo v končnico za prvaka.

Celjani so s spodrsljajem omogočili prvim zasledovalcem Ribničanom, da se jim v boju za prvo mesto znova približajo na le eno točko.

Uvod tekme je sicer pripadel Celjanom, a so jim Trebanjci večino časa dihali za ovratnik. Gosti so v deveti minuti prvič na tekmi povedli. Sredi polčasa se je zazdelo, da bodo državni prvaki le postavili stvari na svoje mesto, ko so povedli z 8:6. V 23. minuti so prvič na tekmi vodili s tremi goli prednosti (12:9), a le tri minute kasneje je bil izid že izenačen (12:12). V zaključku polčasa, tik pred velikim odmorom, je Trimo znova povedel.

Trebanjci so na krilih uspešnega prvega polčasa vstopili v drugega. Ves čas so bili pred celjskimi tekmeci, ki so na vse načine skušali spreobrniti potek tekme, z izjemo nekaj izenačenj pa v tem niso bili uspešni. V 46. minuti so se znašli v velikih težavah, saj so zaostajali že 20:23.


V 52. minuti so domači prišli na gol zaostanka (23:24), minuta odmora celjskega trenerja Tomaža Ocvirka pa njegovim varovancem ni pomagala. Po njej je dvakrat zadel Gal Cirar, Trimu pomagal na +3, zaostanka pa pivovarji niso več znali nadoknaditi.

Prvi strelec tekme je bil Cirar z 11 goli. Pri Celju, ki ga v nedeljo čaka domača tekma lige prvakov proti Picku Szegedu, je dva manj dosegel Branko Vujović.

Celje Pivovarna Laško - Trimo Trebnje 26:31 (12:13)

Celje - Dvorana Zlatorog, 300 gledalcev. Sodnika: Brecelj in Deržek (oba Ajdovščina).
Celje Pivovarna Laško: Vujović 9 (3), Jurečič 2, Kljun, Razgor 2 (1), Ovniček, Marguč 4 (2), Šarac 1, Nenadić, Panjtar, Accambray, Ferlin, Kodrin 5, Horžen 1, Makuc 1, Anić, Bećiri 1.
Trimo Trebnje: Cvetko 2, Seferović 3, Dobovičnik 1, Hasić, Mat. Kotar 2, Mi. Kotar, Mar. Kotar 2, Udovič 3, Sašek, Redek, Brana, Bojanić 4, Grbič 2, Grandovec 1, Cirar 11 (2), Urbič.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 8 (6), Trimo Trebnje 4 (2).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 2, Trimo Trebnje 10 minut.
Rdeč karton: -

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike