klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

nu
nu
14 01.02.2019 19:15:36

BESEDE, KI BODO ODMEVALE! Veselin Vujović o »luzerski mentaliteti« Slovencev

Martin Metelko
Selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović ter njegova milo rečeno nenavadna stališča glede dosežkov slovenske izbrane vrste in mentaliteti slovenskih igralcev.

V obsežnem intervjuju za Balkan Handball je karizmatični Veselin Vujović spregovoril tudi o dosežkih reprezentanc s področja bivše Jugoslavije na nedavno končanem svetovnem prvenstvu. Kot vedno je bil pri tem brez dlake na jeziku. »Izkazalo se je za prvenstvo z najslabšimi rezultati, vsi pa so s tem zadovoljni. Nikoli v življenju nisem slišal, da bi bil nekdo zadovoljen, rezultat pri tem pa katastrofa.« Svoj sprehod po hribovitem Balkanu pa je začel kar pri Sloveniji. »Če začnem pri Sloveniji, Slovenci so zadovoljni, pa čeprav sploh niso bili na SP, jim vsaj ni bilo treba igrati z Danci, Nemci...« je začel Vujović. In kje bi Slovenija končala na SP 2019? »Objektivno bi bila med osmerico najboljših. Če bi bili v tisti skupini, bi težko premagali Dance in Norvežane, pa čeprav bi lahko igrali z njimi. Tu je pomemben tudi psihološki trenutek, saj Slovenci tekme pogosto izgubijo že v slačilnici, še preden se je tekma sploh začela, ko ocenijo, da je na drugi strani nekdo boljši od njih. Niti ne poskusijo. To je boj, ki ga bijem. Oni so zadovoljni, pa čeprav niso šli.«

Kdo točno naj bi bil zadovoljen s slovensko neuvrstitvijo na svetovno prvenstvo, Vujović v nadaljevanju ni navedel, je pa stresel nekaj pikrih na račun trenerskih kolegov, ki vodijo reprezentance s prostorov bivše skupne države. Vsekakor nenavadne besede, ki terjajo dodatna pojasnila, zanimivo pa bi bilo slišati, kaj o vsem porečejo na RZS.

Celoten intervju si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike