Tanja Ribič 1 Odkrito.si

Družina Tanje Ribič zaradi Đura v šoku!

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

Luna Petisvet.si

Konec sprenevedanja, na dan prihaja resnica!

matjaž han, miha kordiš Svet24.si

Matjaž Han Levici: "Fantje mladi, ta trenutek ...

Saša Lendero 2 Svet24.si

Saša Lendero ima eno težavo z vodenjem ...

can yaman Njena.si

Takšno telo pod obleko skriva Ferit

milan Njena.si

Junakom šova Ljubezen po domače podivjali hormoni

nu
nu
14 01.02.2019 19:15:36

BESEDE, KI BODO ODMEVALE! Veselin Vujović o »luzerski mentaliteti« Slovencev

Martin Metelko
Selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović ter njegova milo rečeno nenavadna stališča glede dosežkov slovenske izbrane vrste in mentaliteti slovenskih igralcev.

V obsežnem intervjuju za Balkan Handball je karizmatični Veselin Vujović spregovoril tudi o dosežkih reprezentanc s področja bivše Jugoslavije na nedavno končanem svetovnem prvenstvu. Kot vedno je bil pri tem brez dlake na jeziku. »Izkazalo se je za prvenstvo z najslabšimi rezultati, vsi pa so s tem zadovoljni. Nikoli v življenju nisem slišal, da bi bil nekdo zadovoljen, rezultat pri tem pa katastrofa.« Svoj sprehod po hribovitem Balkanu pa je začel kar pri Sloveniji. »Če začnem pri Sloveniji, Slovenci so zadovoljni, pa čeprav sploh niso bili na SP, jim vsaj ni bilo treba igrati z Danci, Nemci...« je začel Vujović. In kje bi Slovenija končala na SP 2019? »Objektivno bi bila med osmerico najboljših. Če bi bili v tisti skupini, bi težko premagali Dance in Norvežane, pa čeprav bi lahko igrali z njimi. Tu je pomemben tudi psihološki trenutek, saj Slovenci tekme pogosto izgubijo že v slačilnici, še preden se je tekma sploh začela, ko ocenijo, da je na drugi strani nekdo boljši od njih. Niti ne poskusijo. To je boj, ki ga bijem. Oni so zadovoljni, pa čeprav niso šli.«

Kdo točno naj bi bil zadovoljen s slovensko neuvrstitvijo na svetovno prvenstvo, Vujović v nadaljevanju ni navedel, je pa stresel nekaj pikrih na račun trenerskih kolegov, ki vodijo reprezentance s prostorov bivše skupne države. Vsekakor nenavadne besede, ki terjajo dodatna pojasnila, zanimivo pa bi bilo slišati, kaj o vsem porečejo na RZS.

Celoten intervju si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike