favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 02.02.2019 22:06:50

Celjani OSVOJILI Velenje in pokvarili proslavo obletnice

ALESFEVZER.COM
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 16. krogu lige NLB v gosteh premagali velenjsko Gorenje s 30:26 (12:12).

Rokometni praznik v Velenju - v teh dneh so s številnimi dogodki obeležili 60. obletnico delovanja domačega kluba - so na koncu malce pokvarili Celjani in v osrednji tekmi 16. kroga pred 1800 gledalci osvojili obe točki v nekoč mogočni Rdeči dvorani.

22-kratni državni prvaki iz mesta ob Savinji so nazadnje praznih rok proti trikratnim državnim prvakom v Velenju ostali davnega leta 2013, na današnjem medsebojnem obračunu pa so osvojili pomembni točki in prednost pred njimi povečali na osem točk. V tej sezoni le trenutno drugouvrščeni Ribničani držijo korak s Celjani, po 16 odigranih tekmah pa njihov zaostanek znaša tri točke.

Varovanci domačega trenerja Zorana Jovičića so tekmo začeli na najboljši možni način. V prvem polčasu niso le kljubovali papirnatim favoritom dvoboja, na trenutke so jih povsem zasenčili in si v 15. minuti priigrali tri gole prednosti (8:5).

Celjane ni zajela panika, v končnici prvega polčasa so zaigrali zrelo in tik pred odhodom na veliki odmor nevtralizirali zaostanek ter izenačili na 12:12, v začetku drugega polčasa pa povsem zagospodarili v Šaleški dolini.

V 34. minuti so prvič na dvoboju povedli za tri gole (16:13), lepo prednost pa navkljub manjšim nihanjem v svoji igri držali do konca dvoboja. Domače "ose" so se trudili po svojih najboljših močeh in skušale tekmo postaviti na glavo. Nekajkrat so bile zelo blizu temu, v ključnih trenutkih dvoboja pa so enostavno naredile preveč napak, kar so veliko izkušenejši Celjani izkoristili in tekmo v Rdeči dvorani speljali v svojo prid.

V celjskih vrstah je bil najbolj učinkovit Francoz William Accambray s sedmimi goli, enega manj je prispeval Hrvat Josip Šarac. Pri Velenjčanih je Aleks Kavčič dosegel šest, Nikola Špelić in Matic Verdinek pa po pet zadetkov.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 6. februarja, gostila trebanjski Trimo, velenjska pa bo v soboto, 9. februarja, gostovala v Mariboru.

Gorenje - Celje Pivovarna Laško 26:30 (12:12)
* Rdeča dvorana, gledalcev 1800, sodnika: Smolko (Gornja Radgona) in Knez (Ajdovščina).
* Gorenje Velenje: Logar, Taletović, Vujović, Mazej, Haseljić 1, D. Tajnik, Špelić 5, Matanović 4, Levc, Stojnić 1, Miklavčič, Banfro, Verdinek 5, M. Kavčič 2, A. Kavčič 6 (2), Kete 2.
* Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Vujović 3 (1), Jurečič 1, Kljun, Rakita, Razgor 1 (1), Ovniček 1, Marguč 2, Šarac 6, Nenadić, Accambray 7 (1), Kodrin 4, Horžen, Anić 3, Bećiri 2.
* Sedemmetrovke: Gorenje 3 (2), Celje Pivovarna Laško 4 (3).
* Izključitve: Gorenje -, Celje Pivovarna Laško 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Značke: rokomet, dp, celje, gorenje

Članki iz rubrike