Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
5 04.02.2019 10:32:20

Vujović ZAGROZIL Slovencem! Res sem dobil občutek, da so veseli, da jih ni na prvenstvu! Nekdo bo moral oditi!

www.alesfevzer.com
Veselin Vujović je znova dvignil obilo prahu.

To je storil v odmevnem intervjuju za portal Balkan Handball, kjer je Slovence obtožil, da so veseli, da se niso uvrstili na nedavno končano svetovno prvenstvo v Nemčijo in na Dansko.

Kolegi s tiskane izdaje časopisa Ekipa SN so poklicali v Niš in Vujovića vprašali, na koga je meril in na kaj je mislil. »Mislil sem na svoje igralce, ki so to pokazali na prijateljskih tekmah s Francijo,« je odgovoril slovenski selektor in nadaljeval: »Delovali so dobesedno tako, kot da so veseli, da ne gredo na prvenstvo. Niso pokazali motivacije, niso pokazali želje in odnosa, ki ga moraš kazati v reprezentanci. Na akcijo pred tekmama s Francijo so prišli sproščeni, imeli so 15 dni dopusta, niso trenirali, med prazniki so bili z družinami … Res sem dobil občutek, da so veseli, da jih ni na prvenstvu,« je razložil očitno nezadovoljni Vujović in napovedal sankcije.

V preteklosti je že dokazal, da je brez zadržkov pripravljen pokazati vrata tudi največjim zvezdnikom. Kmalu po prihodu v Slovenijo jih je zaprl enemu najboljših strelcev v zgodovini Draganu Gajiću, kasneje je v pokoj poslal Gorazda Škofa in Uroša Zormana, vmes je odpisal Deana Bombača, a ga v zadnjem času vrnil. Se zdaj obeta nova čistka? »Nekaj premikov bo zagotovo. Nekatere stvari bomo morali izkristalizirati, saj se ne da živeti od tretjega mesta s svetovnega prvenstva pred dvema letoma. O tej kolajni ne moremo govoriti še leta. Če ta generacija ne zna na vsakem velikem tekmovanju in vsaki tekmi razmišljati o najboljšem možnem rezultatu, potem je treba nekaj zamenjati. Ali trenerja ali igralce. Nekaj se mora spremeniti …« je nove spremembe v reprezentanci napovedal Vujović in dal hitro vedeti, da se te obetajo v igralskem kadru, ne na selektorskem stolčku. Sam namreč ne misli »obupati«: »Ne, ne. Pravim, da je treba menjati ali trenerja ali igralce. Če na zvezi verjamejo trenerju, potem se menjajo igralci. Če ljudje, ki o tem odločajo, verjamejo igralcem, potem odide trener. Ampak jaz ne želim in nikoli ne bom delal z ekipo, ki nima ambicij in želja po napredku. Zdaj moramo narediti vse, da bomo prvi v naši skupini kvalifikacij za evropsko prvenstvo, tam pa si izborimo olimpijske igre. Kaj bi bil smisel mojega delovanja v Sloveniji, če nam to ne uspe?« se je za konec vprašal brezkompromisni 58-letnik.

Značke: vujović, slovenija

Članki iz rubrike