stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ru
ru
0 03.10.2018 15:11:09

Legenda OČARALA z mojstrovinami, nato 'RAZOČARALA' z najavo UPOKOJITVE! (VIDEO)

M24.si
Luka Žvižej igra zadnjo sezono v svoji karieri.

Na zadnji septembrski dan je Luka Žvižej pri nepolnih 38 letih v svojem začasnem domu v Nemčiji pospravil rokometno torbo po še eni zelo dobri partiji v bundesligi, točno leto dni kasneje si bo doma v Sloveniji pripravljal torbo za v šolo. Živa legenda celjskega rokometa, ki se ga je tudi dogajanje v domačem klubu dotaknilo, igra svojo zadnjo sezono v karieri, nato pa se bo šel izobraževat za trenerja. To je potrdil kolegom s tiskane izdaje časopisa Ekipa SN.

"Kariera gre proti koncu, novega kluba ne bom več iskal. Ocenil sem, da je bilo po 22 sezonah v prvi ekipi dovolj. Ne želim namreč, da me morajo z igrišča zvleči, ampak da končam na visoki ravni. Vsekakor se vračam domov v Slovenijo. Želim se izobraževati, tako da se bom verjetno odločil za to pot, najverjetneje se bom vpisal v šolo za trenerja v Mariboru. Ampak trenutno sem na trgu trenerjev še 'free agent'. Kako se bo moja trenerska kariera odvijala, še ne vem, nismo še tako daleč in časa je dovolj. So pa vsa vrata odprta. Vem samo, da se oktobra začne šola (smeh). Želim si, da bi v mojem življenjepisu pisalo kaj več kot gimnazijski maturant," je dejal nekdanji evropski prvak z Barcelono, ki ima v Mindnu sicer odlično sezono. "Počutim se zelo dobro. Vsako drugo tekmo igram po 60 minut in nimam nobenih težav. Ampak enkrat je pač treba reči 'dovolj je bilo', in pri svojih 38 letih, ki jih bom kmalu dopolnil, je prišel ta čas. Poglavje, ki je v mojem življenju trajalo najdlje, bo s tem zaključeno," je dodal v obsežnem intervjuju.

Da pri skoraj 38 letih še vedno igra izjemno, potrjujejo spodnji posnetki njegovih mojstrovin z ene od tekem bundeslige. Ga je škoda za v penzijo, kajne?

Značke: luka-žvižej, minden

Članki iz rubrike