jan plestenjak, tanja seme Odkrito.si

Boleče slovo Jana Plestenjaka

challe1 Svet24.si

Challe Salle: Mami rad povem, da je imela vedno ...

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

duša 1 Svet24.si

Preverite: morda pri živem telesu umirate

Kendall Jenner, zlati globusi Najstnica.si

Pokazala je svoje dolge noge

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

STA
STA
0 02.10.2018 21:34:11

Evropsko sodišče zavrnilo Mutuja in Pechsteinovo

Evropsko sodišče za človekove pravice je zavrnilo pritožbo nekdanjega napadalca Chelseaja Adriana Mutuja, kar pomeni, da bo upokojeni romunski nogometaš angleškemu velikanu moral plačati milijone. Sodišče je zavrnilo tudi pritožbo nemške hitrostne drsalke Claudie Pechstein, ki se je pritožila na dveletno prepoved nastopanja zaradi dopinga.

Pechsteinova se je pritožila, ker meni, da prvotna odločitev mednarodnega športnega razsodišče v Lozani (Casa) ni bila samostojna in objektivna.

Mutuju, ki so ga leta 2004 ujeli pri uživanju kokaina, je Cas odredil, da mora Chelseaju plačati 17,1 milijona evrov, s čimer je sodišče ugodilo odločitvi mednarodne nogometne zveze (Fifa) iz leta 2006.


Devetintridesetletni Romun je dvomil v objektivnost Casa iz leta 2009. Poznejša pritožba na švicarsko vrhovno sodišče iz septembra 2009 je bila leto pozneje zavrnjena. Tudi pritožba na evropsko sodišče za človekove pravice ni bila uspešna.

"Sodišče je ugotovilo, da je bilo Casovo zaslišanje pravično in da so obtožbe Pechsteinove in Mutuja neosnovane, zato smo pritožbi zavrnili," je sporočilo sodišče s sedežem v Strasbourgu.

Pechsteinova, prva športnica, ki je na petih zaporednih zimskih olimpijskih igrah osvojila odličje, je leta 2009 zaradi dopinga prejela dveletno prepoved tekmovanja, zaradi česar ni smela nastopiti na zimskih OI 2010. Lani februarja je danes 46-letna Nemka nastopila že na svojih sedmih igrah.

Značke: nogomet, anglija, kazen

Članki iz rubrike