ANNA_PAYNICH Odkrito.si

Zaradi Pop TV-jevega šova ostala brez službe

meghan markle_avstralija_vojvodinja sussekška Svet24.si

FOTO: To so prva darila za otroka princa Harryja ...

Jezus Kristus Petisvet.si

Znanstvenik napovedal prihod Jezusa in konec ...

vzgoja otroci starši Svet24.si

Izvršbe zaradi neplačanih kosil v osnovnih šolah

Stephen Hawking Svet24.si

Hawking tudi po smrti: Bog ne obstaja, posmrtnega ...

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

Blaž Setnikar Njena.si

Reka ljubezni: Takšen je bil Jan kot najstnik

STA
STA
0 02.10.2018 21:34:11

Evropsko sodišče zavrnilo Mutuja in Pechsteinovo

Evropsko sodišče za človekove pravice je zavrnilo pritožbo nekdanjega napadalca Chelseaja Adriana Mutuja, kar pomeni, da bo upokojeni romunski nogometaš angleškemu velikanu moral plačati milijone. Sodišče je zavrnilo tudi pritožbo nemške hitrostne drsalke Claudie Pechstein, ki se je pritožila na dveletno prepoved nastopanja zaradi dopinga.

Pechsteinova se je pritožila, ker meni, da prvotna odločitev mednarodnega športnega razsodišče v Lozani (Casa) ni bila samostojna in objektivna.

Mutuju, ki so ga leta 2004 ujeli pri uživanju kokaina, je Cas odredil, da mora Chelseaju plačati 17,1 milijona evrov, s čimer je sodišče ugodilo odločitvi mednarodne nogometne zveze (Fifa) iz leta 2006.


Devetintridesetletni Romun je dvomil v objektivnost Casa iz leta 2009. Poznejša pritožba na švicarsko vrhovno sodišče iz septembra 2009 je bila leto pozneje zavrnjena. Tudi pritožba na evropsko sodišče za človekove pravice ni bila uspešna.

"Sodišče je ugotovilo, da je bilo Casovo zaslišanje pravično in da so obtožbe Pechsteinove in Mutuja neosnovane, zato smo pritožbi zavrnili," je sporočilo sodišče s sedežem v Strasbourgu.

Pechsteinova, prva športnica, ki je na petih zaporednih zimskih olimpijskih igrah osvojila odličje, je leta 2009 zaradi dopinga prejela dveletno prepoved tekmovanja, zaradi česar ni smela nastopiti na zimskih OI 2010. Lani februarja je danes 46-letna Nemka nastopila že na svojih sedmih igrah.

Značke: nogomet, anglija, kazen

Članki iz rubrike