Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 02.10.2018 21:12:36

Lahko Konstruktorju uspe vrhunski rezultat?

Jani Zvezič se je ponovno izkazal z dobrim nastopom.
psno
V Zaprešiću se je začelo tekmovanje na jubilejnem 30. svetovnem pokalu za državne prvake.

V izvrstni moški konkurenci, kjer praktično nastopajo skorajda vsi najboljši posamezniki, ima svoje načrte tudi naš Konstruktor. Kot prvi igralec uvodnega dne je za Mariborčane nastopil Luka Sajko. Začel je zelo zanesljivo in v prvem setu prišel kar do 167 podrtih kegljev. Toda v nadaljevanju je njegov tempo začel padati in s tem tudi rezultat. V zadnjem nizu pa mu je zmanjkalo koncentracije in podrl je le 135 kegljev ter zaokrožil na 597 kegljih. Za njim je malce presenetljivo nastopil še Jani Zvezič. Nikakor ni uspel najti prave prodornosti v igri na polno (le 372). Toda vse je potem nadoknadil z odličnim čiščenjem in prišel do izvrstnih 615 kegljev. Najbolj važno je, da nobena ekipa še ni pobegnila.

Po kvaliteti sicer izstopajo nemški Zerbst z našim Benedikom, slovaška Podbrezova z Zavarkom in domači Zaprešić z našim kapetanom Urošem Stoklasem. Tu so odlični Madžari z Zalaegerszegom, ki je prekinil dominacijo Szegeda, pa nevarni Italijani na čelu z nekdanjim svetovnim prvakom in rekorderjem Tamasom Kissem in Srbom Robertom Ernješijem.

Pri dekletih, kjer se bo začelo tekmovanje zjutraj, pa nas zastopajo igralke Celja, ki so doslej manjkale le na enem tovrstnem pokalu, a so daleč najuspešnejša ekipa v tem tekmovanju. Toda tokrat dejansko nimajo realnih možnosti. Žal so v Celju ostali še brez dveh vrhunskih igralk. Zaradi različnih razlogov je prenehala nastopati Rada Savič, medtem ko v ekipi ni tudi zelo obetavne Patricije Bizjak, ki je odšla na študentsko izmenjavo v Ameriko. Trener Lado Gobec je pred začetkom dejal: "Res smo izgubili kar nekaj igralk, so pa še druge težave. Stebra ekipe Nada Savič in Anja Kozmus zaradi služb ne moreta normalno trenirati. Preostali del ekipe pa še ni dozorel in bo lovil izkušnje. Želimo si le, da dekleta dobro opravijo svoj nastop in si vsaj priigramo ligo prvakinj."

Igralke Triglava v širšem krogu favoritinj

Na olimpijskem prizorišču v dvorani Zetra v Sarajevu se bodo zjutraj začela tekmovanja na jubilejnem 30. evropskem pokalu za ekipne državne podprvake. Realne imamo pri dekletih veliko večje možnosti. Tu nas bodo zastopale igralke Triglava iz Kranja, kjer je njihov glavni motor letošnja slovenska junakinja iz Cluja Brigita Strelec.

Glavna konkurenca za vstop med četverico jim bodo nemški Schrezheim, hrvaška Istra, češki Blansko, Madžarski Rakoshegy in avstrijski Neukirchen. Trener Albin Juvančič je pred začetkom tekmovanja dejal: "Res so dekleta ujela formo, toda še vedno je kar nekaj nihanj. Vsaka igralka bo morala odgovorno odigrati in ob tem napraviti čim manj napak. Naš cilj je uvrstitev v polfinale, potem pa bomo v petek razmišljali naprej."

V moški konkurenci žal nimamo toliko možnosti, saj je Calcit pripotoval v močno okrnjeni postavi, kar je seveda posledica prestopnega roka. So se pa Kamničani zavestno odločili, da pomladijo svojo ekipo. Seveda to ne pomeni, da so v Sarajevo prišli brez ambicij. Vsi po vrsti se želijo izkazati. Prvi dan bodo za Kamničane kot prvi nastopil Matej Turk, ob štirih popoldne pa še glavno orožje Jure Starman. Takoj za njim bo na stezo stopil še Gašper Burkeljca.

V pokalu NBC želja vsaj en polfinale

V Apatinu v Srbiji imamo kar štiri svoje ekipe. Vse naše ekipe imajo pred seboj le en cilj, čim bolj odigrati in napraviti dober ekipni rezultat. Četrtek bo pokazal, kam vse to pelje. Seveda imajo vsi svoje tihe želje, ali jih bodo uspeli izpolniti, pa bomo videli.

Za Brest sta prvi dan nastopili Alenka Jakša in mladinka Katja Žnidaršič. Jakševa je prišla do 539 kegljev, predvsem po zaslugi zelo spodobnega čiščenja. Neizkušena Žnidaršičeva se je kar dolgo časa borila tudi z veliko tremo. Na koncu pa je podrla 514 kegljev.

Za Miklavž iz Maribora je odlično odprla tekmovanje Štefka Neuvirt, ki je prišla do lepih 558 kegljev. Za njo pa je nastopila Poldka Pertoci, ki je končala na 527 kegljih. Žal ji je boljši rezultat odnesla igra na čiščenje. Po prvem dnevu je Miklavž osmi, Brest pa deseti. Do četrtega mesta Štajerke loči 46 kegljev, dva več pa do tretjega mesta.

Pri moških je za Ljubelj led prebil izkušeni Jure Mejač, ki je podrl 578 kegljev. Dosti boljše pa je šlo Davorju Sobočanu, ki je pristal na 606 podrtih kegljih. To je pomenilo solidno popotnico za Tržičane za drugi dan. Za Goričane pa je v uvodu igral po pričakovanju Klemen Mahkovic, ki je imel izvrstno igro na polno, toda igra v čiščenju je bila dosti slabša. Nastop je zaključil na 587 kegljih. Kot zadnji je v zadnji seriji prvega dne nastopil še član Gorice Igor Čosič in podrl 549 kegljev. 

Galerija

Članki iz rubrike