Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
24.07.2014 13:28:17
Deli članek:

Krkaši še mlajši in še bolj domači

facebook

Med tistimi, ki so pohiteli s pripravami na novo sezono, so tudi Novomeščani. Po lanski turbulentni sezoni, ko je med drugim konec aprila odstopil trener Slavko Ivezić, si v prihajajoči nedvomno želijo mirnejše plovbe, za krmilom dolenjske barke pa bo tudi v prihodnje Mirko Skoko.

Slednji je svoje varovance na stadionu Portoval prvič zbral v sredo popoldne, za zdaj še v okrnjeni zasedbi.  Zaradi reprezentančnih obveznosti bosta namreč uvodne tedne priprav izpustila Jan Jurečič in Leon Rašo, po poškodbi rame še vedno okreva Grega Okleščen, nekaj dni oddiha več pa je dobil izkušeni Robert Cvikl. Že tako ena najmlajših ekip v ligi bo v prihajajoči sezoni sicer še mlajša, članski zasedbi bodo priključili nekatere mladince oziroma kadete, večinoma domače fante. Pod rubriko okrepitve je po drugi strani za zdaj "le" ime Žige Smolnike, 24-letnega nekdanjega člana koprskega Cimosa, ki je bil v lanski sezoni eden izmed udarnih adutov Izole. Edini tujec v ekipi bo tudi v prihodnje obetavni srbski levičar Nikola Potić, ki je v zaključku lanske sezone pokazal nekaj ali pa precej razkošnega talenta, seveda pa krkaši še niso zaključili prestopnega roka, med drugim si želijo v svoje vrste pripeljati še enega vratarja.

Precej bolj polna je rubrika odhodi, dolenjsko prestolnico je namreč po izteku enoletne posoje zapustil kvartet lanskih okrepitev, Aleksander Špende, Rok Zaponšek in Matjaž Borovnik so se vrnili v Velenje, Matic Suholežnik pa v Celje. "Tudi letošnja zasedba bo, tako kot lanska, zelo mlada in bržkone še manj izkušena. Novinec je za zdaj le Smolnik, smo pa v pogovorih še z nekaterimi igralci. Kar zadeva dokončno sestavo igralskega kadra, je torej še precej odprto, sicer pa je za nas ta trenutek najpomembnejše, da se maksimalno fizično in psihično pripravimo na novo sezono. Uvodni del pripravljalnega obdobja bomo opravili na stadionu, naslednji teden pa bomo že kombinirali treninge na stadionu in v dvorani," je pred svojo prvo pravo sezono na klopi zdaj že standardnega prvoligaša dejal Skoko, ki bo kmalu dobil pomočnika, ta pa bo v luči racionalnega poslovanja prišel iz obstoječega klubskega kadra.