Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
24.07.2014 20:20:46
Deli članek:

Mladinci po poteh članov

Arsen Perić

Madžarski rokometaši bodo kmalu dobili slovenski kompleks. Potem ko so jim junija Slovenci iztrgali iz rok vozovnico za Katar, je tudi včerajšnji dvoboj mladinskih vrst zanesljivo pripadel našim upom.

Mladinci so šli še korak dlje od Gajića, Škofa in ostale druščine, na parketu Mestne dvorane v Linzu namreč niso ničesar prepustili naključju, na terenu so zagospodarili od prve minute, hitro povedli s petimi goli in prednosti niso več izpustili iz rok.

Vzhodni sosedje so se sredi prvega dela sicer še uspeli približati, potem pa so varovanci Slavka Ivezića vnovič stopili na plin in na krilih Blagotinška in Janca odbrzeli zanesljivi zmagi naproti. "Vedeli smo, kaj in koliko pomeni ta tekma za nadaljnje tekmovanje, nanjo smo se pripravljali cel mesec. Vedeli smo tudi, da so Madžari močan tekmec, navsezadnje so v kvalifikacijah izločili Hrvate. Ne glede na zmago ni še nič odločeno, pomembna bo tudi gol razlika, Madžari namreč lahko premagajo Švede," je po tekmi pravil pomočnik slovenskega selektorja Aleksander Lapajne, ki je prav za to akcijo okrepil strokovni štab. Slovence danes čaka obračun z Izraelci, ki so včeraj v prvem polčasu držali korak s Švedi, potem pa popustili in izgubili s 24:36.