Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ru
ru
6 02.12.2022 12:15:37

Bo res prestopil iz slovenske v hrvaško reprezentanco?! Zdaj je jasno vse, tu je njegov odgovor in pojasnilo!

alesfevzer.com
Mario Šoštarić je spregovoril.

Hrvaški selektor Hrvoje Horvat je pred dnevi presenetil slovensko in hrvaško javnost. Na svoj seznam igralcev s pravico nastopa na januarskem svetovnem prvenstvu je dal tudi Maria Šoštarića, nekdanjega reprezentanta Slovenije, ki je Urošu Zormanu pred meseci sporočil, da za Slovenijo več ne bo igral.

Velenjčan je kolegom s tiskane izdaje Ekipe SN zdaj potrdil, da je razlog v tem, da se je odločil prestopiti v hrvaško izbrano vrsto. "Da, drži, odločil sem se za zamenjavo reprezentance. V ozadju ni nobenih zamer do slovenske reprezentance, ki je želela, da še naprej igram za Slovenijo. A moja odločitev za prestop je osebne narave, kar sem zvezi tudi sporočil. In to so tudi sprejeli," je za Ekipo SN povedal Šoštarić in razkril, da je klic hrvaške zveze dobil v začetku tega leta, odločitev pa sprejel kmalu zatem.

"Marsikdo ne ve, ampak moji starši, brat in vsi moji sorodniki so rojeni oziroma živijo na Hrvaškem, od tod tudi povezava s Hrvaško. Ob novici, da se je pojavila možnost za igranje v hrvaškem dresu, so bili prav vsi zelo ponosni in veseli zame. Moram reči, da so tudi vsi prijatelji, soigralci in okolica sprejeli mojo odločitev zelo pozitivno," je še dodal avtor 36 nastopov in 69 zadetkov za Slovenijo, ki ob Blažu Jancu in Gašperju Marguču nikoli ni dobil resnejše priložnosti. Je pa vprašanje, ali bo lahko za Hrvate že zaigral na bližnjem svetovnem prvenstvu.

Po pravilih lahko za novo reprezentanco zaigra po treh letih od zadnjega nastopa za prejšnjo ekipo, kar pomeni, da bo imel pravico nastopa v kockastem dresu šele 25. januarja, prvenstvo na Poljskem in Švedskem pa se začne 11. januarja. Hrvati računajo, da bo Mednarodna rokometna zveza (IHF) ugodila njihovi prošnji in bo lahko zaigral že prej. "Trenutno čakamo na odgovor IHF, kdaj lahko začnem igrati za Hrvaško, zato na to vprašanje v tem trenutku še težko odgovorim. Želim si in upam na pozitiven odgovor iz IHF," je o tem še povedal 30-letni Šoštarić.

Celoten pogovor z njim, v katerem razkrije, zakaj bi se s Slovenijo v dresu Hrvaške z veseljem soočil v polfinalu ali finalu bližajočega se svetovnega prvenstva, si preberite v današnji tiskani izdaji Ekipe SN.

Članki iz rubrike