Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ru
ru
0 20.11.2022 20:30:45

Črnogorke z bronasto kolajno po drami v Stožicah

Martin Metelko
Črnogorska ženska rokometna reprezentanca je po zmagi po podaljšku nad Francijo osvojila bronasto kolajno na evropskem prvenstvu v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori.

Črna gora - Francija 27:25 (22:22, 13:12) 
Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev 5162, sodnici: Praštalo in Balvan (obe Bih).
Črna gora: Rajčić, Batinović, Radičević 6, Kadović, Jauković 6, Pletikosić 4, Godec 1, Bulatović, Popović, Malović, Čorović, Brnović 3, Alivodić 2, Pavičević 1, Kepić, Grbić 4.
Francija: Andre, Darleux, Toublanc, Valentini 2, C. Lassource 1, Zaadi Deuna 3, Sercien Ugolin, Flippes 3, Kanor 3, Horaček 1, D. Lassource 3, Edwige, Foppa 1, Nze Minko 4, Ondono, Granier 4.
Sedemmetrovke: Črna gora 6 (6), Francija 3 (2).
Izključitve: Črna gora 12, Francija 12 minut.
Rdeči karton: Grbić (60.).

Črnogorke so v malem finalu po izjemno dramatičnem dvoboju in desetminutnem podaljšku na kolena položile favorizirane Francozinje. Na poti do zmage nad lanskimi olimpijskimi prvakinjami iz Tokia jih je spodbujalo vsaj 1500 rojakov v osrednji slovenski dvorani v Stožicah.



Za izbranke črnogorske selektorice Bojane Popović je to druga kolajna na zaključnih turnirjih stare celine, pred desetimi leti so v Srbiji - pod vodstvom zdajšnjega selektorja slovenske ženske reprezentance Dragana Adžića - osvojile odličje zlatega leska.

Večji del dvoboja so bile v prednosti Črnogorke. V 48. minuti so imele tri gole prednosti (20:17), a so jih v končnici tekme Francozinje ujele in izenačile na 20:20, le minuto kasneje pa po golu Estelle Nze Minko zaostale z 20:21.

A Črnogorke se niso vdale, po golu Đurđine Jauković so dobro minuto pred koncem znova povedle z 22:21, za Francozinje pa je izenačujoči gol - po rdečem kartonu Itane Grbić - dve sekundi pred koncem dosegla Grace Zaadi Deuna.

V izenačenem podaljšku so bile Črnogorke kljub vidni utrujenosti vseskozi v prednosti. Poldrugo minuto pred koncem so po golu Tatjane Brnović povedle s 26:24, lepo prednost pa zadržale vse do konca dvoboja.

V črnogorski reprezentanci sta bili bili najbolj učinkoviti Jovanka Radičević in Đurđina Jauković, ki sta dosegli po šest golov, v francoski pa Estelle Nze Minko in Lucie Granier s po štirimi zadetki.

Članki iz rubrike