Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

(mm)
(mm)
0 17.11.2022 10:59:13

Pred večnim sosedskim derbijem

Žan Krese
MITJA MARKUŠ
Prihaja večni sosedski derbi med rokometnima ekipama Škofljica in Mokerc IG.

Ne samo v prvi ligi NLB, tudi v 1. B rokometni ligi lahko gledalci na tribunah spremljajo večne rokometne derbije. Eden izmed teh je večni sosedski derbi med ŠRD Škofljica in RK Mokerc KIG. Obe ekipi sta trenutno v tekmovalni formi, fantje iz Škofljice so po dveh zmagah na 10. mestu in v vzponu, medtem ko Mokerc KIG trenutno zaseda drugo mesto lestvice.

Pred večnim derbijem sta misli strnila igralca iz obeh taborov, otrok škofljiškega kluba in tudi kapetan Žan Krese meni: "Glede na začetek sezone, ki smo jo začeli pod pričakovanji, bo vloga favorita na strani Mokerca. Trenutno so v dobri formi, mi pa prav tako po slabšem začetku igramo boljše, tako da bo tekma gotovo dobra igro in bo na igrišču boj za vsako žogo, kot se za derbi spodobi. Pričakujem veliko gledalcev, mi pa bomo dali vse od sebe, da bodo točke ostale na Škofljici."

V nasprotnem taboru, ki je v letošnji sezoni presenečenje lige ter sloni na mladih in obetavnih igralcih, je v izjemni formi vratar David Pekeč, ki pred dvobojem takole pričakuje večni derbi: "Zavedamo se, kaj nam prinaša ta derbi. Polna dvorana in rivalstvo na igrišču bosta glavna razloga za dobro tekmo. Vzdušje pred tekmo je odlično, s fanti smo zelo motivirani in željni zmage na derbiju ter podaljšanja zmagovalnega niza."

Večni sosedski derbi ne gleda na stanje na lestvici, saj bodo igralci obeh ekip dali vse od sebe, da bi zmagali. Gledalci bodo lahko poteze obeh ekip spremljali v soboto, 19. novembra, z začetkom ob 19. uri, v večnamenski dvorani OŠ Škofljica.

Galerija
Značke: skofljica, Mokerc, derbi

Članki iz rubrike