gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.11.2022 21:19:06

Celjani doživeli šesti poraz v ligi prvakov

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 7. krogu lige prvakov na Madžarskem izgubili proti Picku iz Szegeda s 27:36 (12:18). Celjska zasedba bo naslednjo tekmo igrala 30. novembra, tedaj bo v skupinskem delu gostila ekipo iz Szegeda.

* Mestna dvorana, sodnika: Nikolov in Načevski (oba Severna Makedonija).
* Pick Szeged: Alilović 1, Krivokapić, Tonnesen 6, Bodo 2, Radivojević 1, Szita, Gaber 1, Šoštarić 3, Frimmel 6 (4), Banhidi 6, Alustiza 4, Bombač 5, Rosta, Mačkovšek 1, Christoffersen Blonz, Molnar.
* Celje Pivovarna Laško: Bojić, Belkaied, Gaberšek, Strmljan 5, Knez, Mazej 1, Cokan 3 (1), Marguč, Antonijević, Ivanković 3, Janc 4 (3), Muhović, Žabić 2, Vlah 4, Martinović 4, Suholežnik 1.
* Sedemmetrovke: Pick Szeged 5 (4), Celje Pivovarna Laško 7 (4).
* Izključitve: Pick Szeged 10, Celje Pivovarna Laško 16 minut.
* Rdeči karton: Ivanković (36.).

Slovenski rokometni prvaki iz mesta grofov so doživeli šesti poraz v skupinskem delu lige prvakov. Po Aalborgu, Barceloni, Nantesu, Kielcah in Elverumu so bili od njih boljši še tradicionalni tekmeci iz Szegeda, Celjani so v prvi polovici tekmovanja na kolena položili Kiel.


Celjska zasedba je po nepolnem sedmem krogu zdrsnila na predzadnje mesto v skupini B. V vodstvu je Barcelona (tekma manj) z 12 točkami, sledijo ji Kielce (tekma manj) in Nantes z desetimi, Aalborg s sedmimi, Kiel (tekma manj) s petimi, Pick Szeged s štirimi, Celje Pivovarna Laško in Elverum (tekma manj) pa sta v dosedanjem delu zbrali po dve točki.

Celjani so dobro odprli obračun v Szegedu. Po štirih minutah so povedli s 3:1, nato pa so se v njihovo igro prikradle napake, kar so "slovensko obarvani" gostitelji, kjer igrajo Dean Bombač, Matej Gaber, Borut Mačkovšek in Mario Šoštarić, hitro izkoristili. V deveti minuti so izenačili na 3:3, le minuto kasneje pa so jim slovenski prvaki že gledali v hrbet (3:4).

Izbranci srbskega strokovnjaka na klopi Celja Alema Toskića so do sredine prve polovice tekme kljubovali tekmecem iz Szegeda. Po izidu 11:11 se jim je povsem zaustavilo v napadu, po kar 12-minutnem strelskem postu pa so tik pred odhodom na veliki odmor zaostali za sedem golov (11:18).

V drugem polčasu se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo. Celjani so bili še naprej v podrejenem položaju, največji primanjkljaj v golih pa so si pridelali sredi druge polovice drugega polčasa, ko so zaostali za deset (16:26 in 17:27) ter tik pred zadnjim zvokom sirene (26:36).

V celjski ekipi je bil v Szegedu najbolj učinkovit Tilen Strmljan s petimi goli.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike