reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 27.11.2022 17:59:00

Celjsko rokometaši slavili na derbiju

Profimedia
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi 10. kroga lige NLB premagali Riko Ribnico s 39:31 (20:14).

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 2000, sodnika: Sok, Lah.
* Celje Pivovarna laško: Bojić, Strmljan 3, Knez, Mazej 5, Cokan 12 (4), Marguč, Antonijević, Ivanković, Janc 3, Žabić 6, Mlakar, Belkaied, Vlah 6, Martinović 2, Suholežnik 2, Gaberšek.
* Riko Ribnica: Levstek, Laljek 6 (2), Bogdanović 5, Gorenc, Žagar 3, Ljevar 2, Jelenović, Grum 3, Miličević 1, Meštrić, Klarič, Cimerman 3, Zakrajšek, Grebenc 3, Nosan, Hrastnik 5.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (4), Riko Ribnica 5 (2).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Riko Ribnica 8 minut.
* Rdeči karton: /

Na zadnji tekmi 10. kroga domačega prvenstva sta se pomerili ekipi, ki sta bili pred začetkom na tretjem in četrtem mestu. Na koncu so celjski rokometaši z dobro predstavo in narekovanjem ritma večji del dvoboja prepričljivo zmagali in na lestvici po točkah ujeli vodilne Trebanjce, medtem ko so Ribničani s tekmo manj ostali četrti.



Celjani so v prvem polčasu hitro prišli do prednosti (6:2), a so se Ribničani tudi hitro spet približali in prišli le na gol zaostanka (6:7). Toda preostanek prvega polčasa je minil po celjskih željah, saj so domači počasi spet povišali naskok in do odmora prišli na +6.

Približno takšna razlika je bila tudi večji del drugega polčasa. Gostom ni uspelo priti na ulovljiv zaostanek, Celjani pa so nadzirali tekmo in ohranjali prednost iz prvega polčasa. Le dvakrat, nazadnje pri 25:29, so igralci iz Ribnice še prišli malenkost bližje, nato pa so vse do konca dvoboja gledali v hrbet razpoloženim domačim igralcem, ki so tekmo končali pri 39 zadetkih.

Največji delež golov, kar 12, je imel v celjski zasedbi tokrat Tim Cokan, po šest sta jih dodala Stefan Žabić in Aleks Vlah. Pri poražencih pa je bil s šestimi najboljši Ivan Laljek.

Celjani bodo v naslednjem krogu 3. decembra gostovali pri Mariboru, Ribničani bodo tekmo tega kroga proti Slovenj Gradcu igrali 7. decembra.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike