Zvone Černač Svet24.si

Zaradi odločitve ministrov občine ob 16 ...

princ harry, meghan markle Svet24.si

Meghan Markle ima izgovor, da se ne vrne več na ...

pct, pct potrdilo, covidno potrdilo Svet24.si

Morajo inšpektorji res med goste v času ...

tito pacient ukc lj wiki Reporter.si

Ostarelemu Titu naj bi menjali kri - so ga pokonci...

janez jansa blaginja pl Necenzurirano

Ne zaradi opozicije, vaše neto plače ne bodo ...

suzana perman sinkova ročica Njena.si

'S Suzano sva zelo vesela najinega malega čudeža...

marko suler maribor Ekipa24.si

ZAMENJAVA za ... Mariborčani pripeljali OKREPITEV...

ue
ue
0 13.01.2022 10:53:30

ZAČETEK EVROPSKEGA PRVENSTVA! Miha Zarabec pred tekmo z Makedonci govoril o TEŽAVI, ki jo ŠE VEDNO IMAJO!

alesfevzer.com
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes ob 18.00 v Debrecenu začela nastop na evropskem prvenstvu.

Tekmec bo Severna Makedonija, za katero v slovenskem taboru pravijo, da je napredovala. Kljub temu imajo Slovenci veliko željo po dobrem začetku EP.

"Zagotovo so spremenili igro v prehodu, veliko več tečejo, so hitrejši, ampak imajo še vedno težavo, da morajo menjati kar nekaj igralcev v prehodih iz obrambe v napad in obratno. To moramo mi z našim ritmom izkoristiti. Vsekakor pa so napredovali v vseh segmentih igre. A po drugi strani imamo mi zagotovo kakovost, ki jo moramo dokazati. Res moramo dati vse od sebe in dobro odpreti prvenstvo,"
je o tekmecih dejal Miha Zarabec.

Slovenci bodo nastopili le z dvema vratarjema, saj je bil na torkovem testu za covid-29 pozitiven vratar Aljaž Panjtar, tako da sta selektorju Ljubomirju Vranješu med vratnicama za zdaj ostala le Urh Kastelic in novinec na tovrstnih tekmovanjih Jože Baznik.Po današnji tekmi Slovenijo v skupini A v soboto čaka Danska, v ponedeljek pa še Črna gora. Glavni cilj Slovenije je napredovanje na turnirju, ki si ga bo po podatkih Evropske rokometne zveze moč ogledati v 114 državah.

Slovenija je na dosedanjih svojih dvanajstih evropskih prvenstvih najboljši rezultat dosegla na domačih tleh 2004, ko je po porazu na finalni tekmi proti Nemčiji zasedla drugo mesto. Na Švedskem, Norveškem in v Avstriji 2020 se je prebila v polfinale, a nato zasedla četrto mesto.

Na Hrvaškem 2000 je bila peta, v Srbiji 2012 šesta, v Švici 2006 in na Hrvaškem 2018 osma, na Portugalskem 1994 in Norveškem 2008 deseta, v Španiji 1996 in Avstriji 2010 enajsta, na Švedskem 2002 dvanajsta, najslabši dosežek pa je iztržila na Poljskem 2016, ko je zasedla 14. mesto.

Značke: rokomet, miha-zarabec

Članki iz rubrike