pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 21.05.2020 14:37:13

Slovenski rokometaši ne počivajo: čeprav je do prvih tekem še mesece, se je selektor odločil za nov izziv!

Reuters
Epidemija novega koronavirusa je ohromila svetovno dogajanje, a se zaradi nje športni svet ni ustavil. To sporočajo tudi člani slovenske moške rokometne reprezentance, ki bodo v torek, 26. maja, v ljubljanski dvorani na Kodeljevem po dolgem času pod vodstvom selektorja Ljubomirja Vranješa znova opravili skupni trening.

Po zaključku januarskega evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji, kjer je zasedla četrto mesto, je bila slovenska reprezentanca v pričakovanju pestrega nadaljevanja v tem letu. Aprila je bil v Berlinu predviden kvalifikacijski turnir za nastop na poletnih olimpijskih igrah, v začetku junija pa bi se morala s Srbijo boriti za novo vozovnico na svetovno prvenstvo v Egiptu. Prvi dogodek je bil prestavljen, kvalifikacije za mundial pa odpovedane.

Do vnovičnega zbora izbrane vrste bi minilo več mesecev, zato se je Rokometna zveza Slovenije s selektorjem Vranješem odločila, da reprezentančnim kandidatom, ki so sodelovali na pripravah za zadnje evropsko prvenstvo, omogoči vmesno srečanje in skupen trening. Torkovo prizorišče snidenja bo legendarna dvorana na Kodeljevem. Selektor je na trening povabil 19 rokometašev, ki so v tem trenutku nared za treninge in so v Sloveniji.

"Pobude zveze sem bil izredno vesel. Večkrat smo s fanti že poudarili, da nismo zgolj ekipa, pač pa med različnimi pripravami živimo skupaj kot prava družina. V nepričakovanem večmesečnem reprezentančnem premoru zaradi odpovedi tekmovanj bi zelo pogrešal naše druženje, zato komaj čakam zbor na Kodeljevem," je ob vnovičnem snidenju uvodoma dejal Blaž Janc.



"Epidemija je resda ohromila dogajanje v našem športu in športu nasploh, a prepričan sem, da se bomo iz tega stanja vrnili še močnejši in boljši. V torek bomo v reprezentanco k temu naredili prvi korak in se znova ozrli k izzivom, ki nas čakajo v bližnji prihodnosti," je še dodalo najboljše desno krilo letošnjega evropskega prvenstva, ki bo letos poleti zapustilo Kielce in se preselilo v Barcelono.

Slovenska elitna izbrana vrsta bo 16. junija dobila tekmece in izvedela natančne termine kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022, 14. januarja bo začela nastope na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Na mundialu bo prvič v zgodovini sodelovalo 32 ekip, med 12. in 14. marcem pa se bo v Berlinu v družbi Alžirije, Nemčije in Švedske potegovala za eno izmed prvih dveh mest na turnirju, ki prinašata pot na olimpijske igre v Tokio.

Pod vodstvom Vranješa bodo vadili vratarji Urban Lesjak, Klemen Ferlin, Urh Kastelic in Rok Zaponšek, krilni igralci Darko Cingesar, Blaž Janc, Tilen Kodrin in Mario Šoštarić, krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Matej Gaber, Kristjan Horžen in Igor Žabić ter zunanji igralci Dean Bombač, Nejc Cehte, Jure Dolenec, Nik Henigman, Žiga Mlakar, Rok Ovniček in Miha Zarabec.

Članki iz rubrike