stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 20.05.2020 23:00:15

Če bo Rossi nadaljeval, bo šel na polno

Reuters
Nekdanji svetovni prvak v motociklizmu Valentino Rossi se je sprijaznil s tem, da se bo v naslednji sezoni, če ne bo končal kariere, preselil k poltovarniški ekipi Yamahe, moštvu Yamaha SRT. A italijanski zvezdnik poudarja, da to ne bo le poslovilna sezona za njegove navijače, ampak bi rad v njej tudi še kaj dosegel.

Rossi se je zavedal, da bo v naslednji sezoni s prihodom mladega francoskega upa Fabia Quartararoja v tovarniško ekipo izgubil svoje mesto. Pri Yamahi se mu sicer ne bodo odrekli, zanj je rezervirano mesto v podružnični ekipi, iz katere bo prišel Francoz.

A nekdanji večkratni svetovni prvak elitnega razreda motoGP, lani pa le sedmi v skupnem seštevku sezone, meni, da tudi pri nastopu za to ekipo ne bo šlo zgolj za to, da navijačem reče hvala in nasvidenje.

"Rad bi nadaljeval, a le, če bom dovolj močan. Načrt je jasen. Spremeniti nekatere stvari in postati bolj konkurenčen, kot sem bil lani," je v videoposnetku na spletni strani motoGP dejal Rossi.



O tem, ali bo nadaljeval in sprejel možnost sodelovanja z Yamaho SRT, pa se še ni odločil. V tej sezoni namreč motociklističnih dirk (z izjemo prve, a le za oba nižja razreda) sploh še ni bilo, tako da dirkači elitnega razreda ne vedo, kako so pripravljeni.

"Na žalost se bom moral v tej situaciji odločiti brez možnosti dirkanja. Nenadoma je postalo težje, razmisliti moram, ali imam še dovolj moči in želje," je dejal Rossi in dodal: "Imam pa dobro priložnost z Yamaho SRT, ki je lani s Quartararojem in Franco Morbidellijem pokazal, da je dobra ekipa."

Svoje navijače pa je potolažil z napovedjo, da se bo, če se bo odločil za nadaljevanje, boril na polno: "Ne želim iti tja samo za eno sezono in reči nasvidenje. Če bom šel, bom dal od sebe sto odstotkov in se boril za stopničke. Bomo videli."

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike