Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

tu
tu
0 21.05.2020 11:18:27

Pred Pokalom Mime Jaušovec

Najboljši slovenski teniški igralci in igralke bodo med 6. in 8. junijem na igriščih RCU Lukovica organizirali dobrodelni turnir, kjer bodo loparje prekrižali domala vsi, ki so v zadnjih letih zaznamovali slovenski tenis. Turnir, ki ga organizirajo s pomočjo agencije Sport Media Focus in Tenis Slovenija, ima povsem dobrodelno noto, vsi igralci pa bodo nastopili brez plačila.

Z nami bodo tako naši najboljši igralci z ATP-lestvice Aljaž Bedene, Blaž Rola, Blaž Kavčič in drugi kot tudi naše najboljše igralke z WTA-lestvice Polona Hercog, Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Andreja Klepač in druge.

V času epidemije covid-19, ko so vsa slovenska teniška igrišča samevala, so fantje in dekleta razvijali idejo, kako bi čim prej tekmovali in vsaj malce nadomestili izostanek domačih in mednarodnih turnirjev. Tako je ideja postala realnost, saj se bo v soboto, nedeljo in ponedeljek (6.–8. junij) pred TV-kamerami programa SportKlub na Pokalu Mime Jaušovec predstavilo 20 naših najboljših igralcev, 10 fantov in 10 deklet, razdeljenih v ekipi Vzhoda in Zahoda. Turnir bo potekal po vzoru znanega Laverjevega pokala, po sistemu vsak dan na sporedu po dva posamična moška in ženska dvoboja ter po en dvoboj v moških, ženskih in mešanih dvojicah. Skupno bo torej na Pokalu Mime Jaušovec kar 21 teniških obračunov v treh dneh, igralo se bo na dva dobljena niza do 4 (pri 3:3 tiebreak), odločilni niz pa bo podaljšan tiebreak do 10 točk. Zmaga na obračunu prvi dan prinese 1 točko, drugi 2 točki ter tretji dan 3 točke. Ob predstavitvi Pokala Mime Jaušovec sta zbrane novinarje nagovorila tudi trenutno naša najboljša igralca Polona Hercog in Aljaž Bedene. »Me veseli, da smo se zbrali in odzvali vsi najboljši v Sloveniji ter da bomo odigrali tekme v dobrodelne namene. Vsekakor gre za zelo pozitivno potezo za celoten slovenski tenis. Sicer v teh časih še ne treniram na polno, redno pa planinarim, sem veliko v naravi, tako da sem kondicijsko dobro pripravljena, medtem ko teniška priprava, priznam, ni na najvišji ravni. A vsekakor bom dala vse od sebe,« je dejala Hercogova, Bedene pa je dodal: »Sicer bo kar težko po daljšem času priti nazaj v tekmovalni ritem. Seveda si želim zmage Zahoda, torej naše ekipe. Lahko bi tak turnir postal tradicionalen, da vzpostavimo rivalstvo med vzhodom in zahodom Slovenije. Se že veselim!«Na prizorišču se bo upoštevalo vse trenutno veljavne zakonske omejitve glede varnosti in higiene. Gledalcev na tribunah žal ne bo, tako da bodo tekme vsem zainteresiranim na voljo na prvem programu SportKluba, ki bo dvoboje predvajal tudi v preostalih državah v regiji. Tekme bo poleg tega mogoče spremljati v spletnem prenosu na spletni strani tekmovanja www.pokalmima.com in uradnih profilih Instagram ter Facebook.

Kmalu bo tudi več znanega o dobrodelni dražbi, na kateri bo na voljo nekaj nadvse atraktivnih predmetov najbolj znanih športnikov na svetu.

Značke: tenis, jaušovec

Članki iz rubrike