stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 19.05.2020 19:20:47

Silverstone ob strogi karanteni ne bo mogel gostiti formule 1

Vid Voršič
V letošnji močno spremenjeni sezoni formule 1, za katero odgovorni upajo, da jim bo po predvidenem začetku 5. julija uspelo izvesti čim več dirk, je v začasnem koledarju načrtovan tudi postanek v tradicionalni bazi Silverstonu. Toda če bodo veljali strogi britanski ukrepi zaradi preprečevanja epidemije novega koronavirusa, dirk tam ne bo.

Predstavnik formule 1 je, kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA, zatrdil, da dirk v britanskem središču avtomobilističnega dirkanja ne bodo mogli izvesti, če bodo obveljali predvideni strogi ukrepi. Vsi, ki bodo prihajali v Veliko Britanjo, naj bi namreč najprej morali za 14 dni v samoizolacijo.

Zapletov morda ne bi bilo, če bi lahko sezono 2020 začeli v Veliki Britaniji. Sedem od desetih ekip v tem tekmovanju ima namreč sedež v tej državi. Toda začetek sezone je okvirno načrtovan za 5. julij v Avstriji, potem pa bi se morali dirkači in vse ekipe preseliti na Otok. Tam naj bi, tako kot v Avstriji, skušali izvesti dvojni dirkaški program konec julija. A ob upoštevanju 14-dnevnega prisilnega počitka v karanteni za vse udeležence to ne bo mogoče.



V Avstriji bodo, sicer tudi ob zelo strogih ukrepih, predvidoma izvedli dve dirki v dveh zaporednih koncih tedna 5. in 12. julija. Udeleženci - dirki bosta potekali brez gledalcev ob stezi - pa bodo namesto karantene lahko, kot je prirediteljem zagotovilo avstrijsko ministrstvo za zdravje, v Avstrijo prišli tudi z ne več kot štiri dni starim potrdilom, da niso okuženi z novim koronavirusom.

Podrobnosti o tem, kako bodo z varnostnega vidika organizirali tako veliko tekmovanje v času, ko se svet spopada s posledicami epidemije, bodo v Avstriji sicer uskladili na državni ravni in tudi v sodelovanju s pristojnimi organi zvezne dežele Štajerske, kjer se nahaja dirkališče Spielberg.

Članki iz rubrike