evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ru
ru
3 16.12.2019 13:03:35

Legendarni slovenski rokometaš je zaradi imenovanja selektorja ZELO MOČNO UDARIL po rokometni zvezi

Uroš Šerbec
Grega Wernig
V torek bo rokometna reprezentanca vendarle dobila selektorja.

Slovenska športna javnost že nestrpno čaka na to, da se bo v prostorih Rokometne zveze Slovenije pokadil beli dim in da bodo obelodanili ime novega selektorja. Po tem, ko je Veselin Vujović po incidentu z Aleksom Vlahom ostal brez službe, so se vodilni možje zavili v tančico skrivnosti. V rokometnih kuloarjih se je pojavilo kar nekaj možnih kandidatov za prevzem reprezentance, ki jo že na začetku naslednjega leta čaka evropsko prvenstvo

Kar oster in kritičen je bil do rokometne zveze nekdanji pomočnik Veselina Vujovića Uroš Šerbec, ki je v obsežnem intervjuju za Žurnal24 razkril kar nekaj podrobnosti iz ozadja. Med drugim tudi to, zakaj je počilo v slovenski izbrani vrsti. "V zadnjem letu je to zvodenelo. Kemija med igralci in selektorjem ni bila več prava. Priznati moram, da so bile stvari napete. Prišlo je do nekakšne zasičenosti in naveličanosti. Nekateri igralci so zaradi slabših odnosov začeli razmišljati, ali bi sploh še prišli. To se počasi razširi na vse igralce in strukture. V zadnjem letu se je to poznalo. Rezultatsko niti ni bilo težav, toda igra, predvsem pa vzdušje v reprezentanci, nista bila več takšna kot prej." 

Del krivde za to, da je Slovenija ostala brez selektorja v ključnem trenutku, je zvalil na RZS, med drugim je povedal, da je incident nekaterim 'prišel prav'. "Verjetno je vodstvu prišlo kar prav, še posebej ko se je to razplamtelo v medijih. Ključno je bilo, da so to obsodili tako javnost kot nekateri igralci. Takrat so tudi na vrhu zveze začutili, da ni več povezave med igralci in selektorjem, kar pa je ključno za rezultat," je povedal in v intervjuju za Žurnal24 še dodal: "Zveza si lahko tudi sama pripiše napako. Septembra so napovedovali popolno mobilizacijo za reprezentanco, tudi Vujović bi se moral povsem osredotočiti, čez teden dni pa so mu pustili, da je sprejel službo v Zagrebu. Tista ekipa je bila v razsulu, tudi po kvaliteti slaba. Vujović težka prenaša poraze, zato se je nervoza pri njem stopnjevala. S tem dovoljenjem je tudi zveza naredila napako, še posebej če so prej obljubljali, da to nikakor ne pride v poštev."

Članki iz rubrike