Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 12.12.2019 17:02:52

Na Koroškem krstna tekma za NOVEGA SELEKTORJA

Grega Wernig
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo 17. decembra dobila novega selektorja, naslednik Črnogorca Veselina Vujovića pa bo krstni nastop na novem položaju imel v petek, 3. januarja 2020, na Koroškem. Slovenija se bo tega dne v Slovenj Gradcu pomerila s Severno Makedonijo, dan kasneje jo v Trbovljah čaka še tekma s Črno goro.

Obe tekmi bosta zadnji preizkušnji pred evropskim prvenstvom, ki bo med 10. in 26. januarjem v Avstriji ter na Norveškem in Švedskem. Pred odhodom v Göteborgu, kjer se bo v skupinskem delu pomerila s Švedsko, Poljsko in Švico, se bo predstavila še na Koroškem in v Zasavju.

"Z ekipama iz Slovenj Gradca in Trbovelj smo v preteklosti že odlično sodelovali, oba sta se izkazala za dobra soorganizatorja tekem. Ob tem se Rokometna zveza Slovenije še naprej drži vodila, da slovenska moška reprezentanca nastopa po vsej Sloveniji in tako pomaga popularizirati rokometno igro tudi v morda nekoliko manjših klubskih sredinah. Prepričan sem, da nas januarja čakata lepa rokometna dogodka," je pred bližnjima pripravljalnima tekmama dejal direktor reprezentance Uroš Mohorič.

Tekma v Slovenj Gradcu se bo v petek, 3. januarja, pričela ob 19. uri, tekma v Trbovljah pa dan kasneje ob 17.30. Cena vstopnice za vsako izmed tekem v predprodaji znaša 10 evrov, na dan tekme bo ta stala dva evra več.

Slovenska reprezentanca bo sicer celotne priprave preživela v tradicionalnem taboru v Zrečah. Na Štajerskem se bo zbrala v četrtek, 26. decembra. V švedski Göteborg, kjer bo v prvem delu evropskega prvenstva nastopala v skupini F, se bo podala v sredo, 8. januarja.


Slovenijo uvodni obračun na evropskem prvenstvu čaka v petek, 10. januarja, ko se bo ob 20.30 v dvorani Scandinavium pomerila s Poljsko. V nedeljo, 12. januarja, ob 18.15 sledi obračun s Švedsko, dva dni zatem ob 20.30 pa še s Švico.

V drugi del tekmovanja, ki bo potekalo v dobrih 250 kilometrov oddaljenem Malmöju, bosta napredovali najboljši reprezentanci iz skupine.

Na širšem reprezentančnem seznamu za nastop na EP 2020, ki sta ga v času iskanja novega selektorja sestavila dosedanji Vujovićev pomočnik Uroš Zorman in direktor reprezentance Uroš Mohorič, so naslednji igralci:
- vratarji: Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urban Lesjak (Hannover), Urh Kastelic (Göppingen) in Rok Zaponšek (Csurgo);
- krilni igralci: Blaž Janc (Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarić (Pick Szeged), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Matic Verdinek (Gorenje), Darko Cingesar (Aix) in Simon Razgor (Meškov Brest);
- zunanji igralci: Borut Mačkovšek (Veszprem), Dean Bombač, Nik Henigman (oba Pick Szeged), Sebastian Skube (Silkeborg), Gregor Potočnik (Csurgo), Miha Zarabec (Kiel), Staš Skube (Vardar Skopje), Rok Ovniček (Nantes), Vid Kavtičnik (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško), Nejc Cehte (Hannover) in Žiga Mlakar (Wisla Plock);
- krožni napadalci: Vid Poteko, Kristjan Horžen (oba Celje Pivovarna Laško), Blaž Blagotinšek (Veszprem) in Igor Žabić (Wisla).

Članki iz rubrike