franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

sta
sta
1 23.11.2019 12:35:38

Slovenske rokometašice v Tokiu boljše od Brazilk

alesfevzer.com
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na drugi tekmi mednarodnega turnirja v Tokiu premagala Brazilijo s 33:29 (15:16). Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so se na prvi tekmi z Japonkami razšle z nedoločenim izidom 28:28, v nedeljo pa se bodo ob 12. uri pomerile še s svetovnimi in evropskimi prvakinjami iz Francije.

V slovenski reprezentanci sta bili na današnji tekmi proti Braziliji najbolj učinkoviti Ana Gros in Tjaša Stanko, ki sta dosegli po osem golov. Nina Zulić je dodala pet, Jasmina Pišek in Maja Svetik po tri, Teja Ferfolja in Nataša Ljepoja po dva, Nina Žabjek in Hana Vučko pa po en zadetek.

Na današnji tekmi nista nastopili krilna igralka Polona Barič in krožna napadalka Aneja Beganović.


"Zelo sem vesela, da smo uspele sestaviti tako dobro tekmo in odigrati tudi dobro obrambo. S tem smo pomagale tudi vratarkam, ki so uspele ubraniti kar nekaj strelov. Tudi v napadu smo prikazale dobro taktično igro, ki nam je prinesla strele iz čistih situacij. Kljub kratkem času za pripravo smo obračun odigrale kot prava ekipa, kar je zagotovo velika vzpodbuda za naprej," je bila zmage vesela Tjaša Stanko.

"Turnir v Tokiu smo začele zelo dobro, sploh glede na dejstvo, da s soigralkami nismo dolgo skupaj. Zmaga proti Brazilkam je zagotovo dobra spodbuda pred svetovnim prvenstvom. Upam, da bomo v takšnem ritmu svoje nastope tudi nadaljevale," je dodala slovenska vratarka Maja Vojnović.

Slovenija se v Tokiu pripravlja za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo med 30. novembrom in 15. decembrom v Kumamotu. V skupinskem delu se bo pomerila z Nizozemsko, Norveško, Srbijo, Angolo in Kubo.

Članki iz rubrike