mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 21.11.2019 16:46:30

Grosova parala mrežo Japonk

alesfevzer.com
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na prvi tekmi pripravljalnega turnirja pred svetovnim prvenstvom na Japonskem v Tokiu remizirala z domačinkami z 28:28 (13:14).

V soboto bodo izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja igrale proti Brazilkam, v nedeljo jih čakajo še Francozinje. Brazilke so sicer z 22:33 klonile proti Francozinjam.

Slovensko-japonski obračun v japonski prestolnici je postregel z izjemno tesno tekmo, na kateri sta se izbrani vrsti večkrat izmenjali v vodstvu. Po zaostanku z 2:3 so Slovenke s hitro igro prek Polone Barič, Nine Žabjek in kapetanke Ane Gros do konca osme minute ušle na 5:3, nato pa s slabima podajama že ob prehodu sredine igrišča zapravile dva zaporedna napada za še občutnejše vodstvo. Gostiteljice so to izkoristile za izenačenje na 6:6, vse do konca tekme pa nato ekipi nikoli nista ločila več kot dva gola.



Japonska je prvo polovico tekme dobila s 14:13, po vrnitvi na igrišče pa je po dobrih sedmih minutah vodila z 18:16. Z uspešnim strelom Tjaše Stanko s sedmih metrov se je Slovenija dobri dve minuti kasneje vrnila v igro (18:18), svoj trenutek pa dočakala dobrih pet minut pred koncem, ko je Stankova po uspešni obrambi prek celotnega igrišča zadela prazna japonska vrata za vodstvo s 24:23. Po nizu izenačenj in vodstev obeh ekip za gol je 40 sekund pred koncem Grosova s sedemmetrovko izid poravnala na 28:28, zatem pa s soigralkami uspešno obranila japonski poskus strela za zmago.

Prav Grosova, ki je s svojim silovitim strelom nekajkrat razparala japonsko mrežo, je bila na koncu z desetimi goli najboljša strelka tekme. S po tremi goli so ji sledile Stankova, Baričeva in Nina Zulič. V vratih je Amra Pandžić pri 40 strelih zbrala 12 obramb, pri čemer je zaustavila tri strele Japonk s sedmih metrov.

Članki iz rubrike