stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
7 22.11.2019 17:25:48

"MUST SEE": Ultimativna kompilacija incidentov VESELINA VUJOVIĆA (video)

Vsi incidenti Veselina Vujovića na enem mestu.

Ob njem ni nikoli dolgčas. Že kot igralec je, vzkipljiv in temperamenten, Veselin Vujović rad zahajal v težave. Na enem najbolj vročih terenov v Bitoli je bil nekega aprilskega popoldneva 1988 skupaj s soigralci iz Metaloplastike in tekmeci iz vrst Pelisterja vpleten v enega največjih škandalov v jugoslovanskem rokometu. Bil je to vsesplošni ravs, ko je s soigralci komaj ubežal linču, olje na žerjavico pa naj bi prilil prav on, ko je po golu za izenačenje v izdihljajih tekme raztrgal zapisnik. Zveza mu je sprva odmerila devetmesečno prepoved igranja, nato pa je bila kazen znižana na šest tekem prepovedi.

Kakšnih štirinajst let kasneje. Finale pokala pokalnih zmagovalcev. Na eni strani vzpenjajoči se Ciudad Real s trenerjem Vujovićem na klopi, na drugi nemški Flensburg. V zaključku prve tekme je zavrela kri, v epicentru prerivanja pa znova Vujović. Domači navijači so ga, popolnoma raztrganega, trepljali po rami, EHF pa je pokazala precej manj razumevanja in navdušenja ter ga nagradila z desetmesečno prepovedjo in devet tisoč evri kazni. Na klop Ciudad Reala se ni več vrnil.


Tudi njegovi avanturi v Vardarju (2006–2009 in 2011–2013) sta bili milo rečeno pestri. Med komiti ima status legende, precej manj radi pa se ga spominjajo pri mestnem tekmecu Metalurgu. Bilo je vsega, od grožnje, da bo pomočnika trenerja Metalurga dal strpati v prtljažnik, do pretnje, da bo glavnemu trenerju Linu Červarju odrezal nos. In še bi lahko naštevali, med drugim je enkrat med skopsko epizodo svojega varovanca Stojančeta Stoilova pozval na obračun s pestmi pred dvorano, v Schaffhausnu pa je po terenu lovil sodnika. Ne prvič in ne zadnjič.

Na klopi Slovenije je bil dolgo priden, nato pa je speči vulkan nekega januarskega večera v Zagrebu z vso silo izbruhnil. Ko misliš, da si videl že vse … Bil je to rokometni Moped Show v režiji litovskih sodnikov in VAR-a ter z Vujovićem v vlogi dvornega norčka. Večer, ko je Vuja postal vratar, gospoda z Dunaja pa je bila označena za debile in idiote. Če bi bilo po njegovo, bi Slovenija zapustila EP. Prevladal je razum.

To je zgolj nekaj drobcenih izsekov iz kariere, v kateri je bil nov incident vedno za naslednjim vogalom. Se nadaljuje.

Članki iz rubrike