ženska vesolje Dobra karma

16 jasnih primerov, kako nam vesolje pošilja ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

Silvia Romano Svet24.si

Srečna rešitev humanitarke, priokus pa grenak

koronavirus, španija Svet24.si

Španiji se obeta še šesto podaljšanje izrednih...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

POLKAHOLIKI (SOBICA)-67 Najstnica.si

Nesreča med snemanjem videospota

STA
STA
0 07.11.2019 17:29:57

Kaj je RAZLOG zdaj? Slovenska reprezentanca BREZ ODLIČNE igralke, ki je ZAVRNILA sodelovanje!

alesfevzer.com
Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo v soboto, 30. novembra, igrala svojo uvodno tekmo svetovnega prvenstva, ki ga bo letos gostila Japonska.

Izbranke selektorja Uroša Bregarja se bodo v deželo vzhajajočega sonca odpravile že 11 dni prej. Po zboru v Mariboru bodo 19. novembra odletele proti Tokiu, kjer bodo ob treningih in sila pomembnem prilagajanju na drugačne razmere in časovno razliko odigrale tri pripravljalne tekme, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Tekmice Slovenk bodo ob gostiteljicah svetovnega prvenstva na pripravljalnem turnirju, ki bo potekal na prizorišču prihodnjih poletnih olimpijskih iger, še reprezentantke Brazilije in Francije. "Po opravljeni aklimatizaciji in omenjenih pripravljalnih dvobojih bodo naše štiri dni posvetile treningom, dan pred začetno tekmo SP proti Nizozemski pa se iz Tokia odpravile v več kot 1000 km oddaljeno mesto Kumamoto ter tam v večernih urah spoznale dvorano, v kateri se bodo poskušale prebiti med tri najboljše v skupini ter s tem v drugi del tekmovanja najboljših reprezentanc sveta," so sporočili z RZS.

Slovenke bodo pred odhodom na Japonsko imele še novinarsko konferenco, ki bo v ponedeljek, 18. novembra, v Mariboru. Na SP se bodo v skupini A po vrsti pomerile z Nizozemsko, Norveško, Angolo, Kubo in Srbijo. Selektor Bregar je sporočil seznam 17 igralk, ki bodo odpotovale na Japonsko, na njem pa ni Elizabeth Omoregie, naturalizirane Bolgarke, ki je oktobra 2017 dobila slovensko državljanstvo. Ta tako spet ne bo oblekla dresa slovenske reprezentance, v preteklosti naj bi razlog poškodbe, a zdaj Omoregiejeva igra za svoj klub Bukarešto, selektorju pa naj bi sporočila, da je igranje za izbrano vrsto trenutno ne zanima.


Slovenijo bodo na SP zastopale: Branka Zec (Frisch auf Goppingen/vratarka), Amra Pandžić (Kastamonu Belediyesi/vratarka), Maja Vojnovič (Krim Mercator/vratarka), Polona Barič (Krim Mercator/levo krilo), Maja Svetik (Mlinotest Ajdovščina/levo krilo), Tjaša Stanko (Podravka Vegeta/leva zunanja), Ana Abina (Krka/leva zunanja), Nina Zulič (Krim Mercator/srednja zunanja), Hana Vučko (Krim Mercator/zunanja), Nina Žabjek (Krim Mercator/srednja zunanja), Anika Strnad (Zelene doline Žalec/zunanja), Ana Gros (Brest/desna zunanja), Alja Varagić (Krim Mercator/desno krilo/desna zunanja), Aneja Beganović (Nantes/krožna napadalka), Teja Ferfolja (Paok/krožna napadalka), Nataša Ljepoja (Krim Mercator/krožna napadalka), Tina Valentina Klemenčič (Krim Mercator/krožna napadalka).

Spored pripravljalnih tekem (Tokio):
- četrtek, 21. november:
13.15 Japonska - Slovenija
- sobota, 23. november:
09.30 Slovenija - Brazilija
- nedelja, 24. november:


12.00 Slovenija - Francija

Spored tekem svetovnega prvenstva v skupini A (Kumamoto):
- sobota, 30. november:
10.00 Slovenija - Nizozemska
- ponedeljek, 2. december:
12.30 Slovenija - Norveška
- torek, 3. december:
10.00 Slovenija - Angola
- četrtek, 5. december:
07.00 Slovenija - Kuba
- petek, 6. december:
07.00 Slovenija - Srbija

Članki iz rubrike