čistilka, hišna pomočnica Svet24.si

Diplomata sta hišno pomočnico silila v orgije, ...

gledališče Dobra karma

To je v resnici življenje: predstava v treh ...

Severina Kojić Svet24.si

Severina zaradi klevetanja ovadila svoje sosede

poker, spletni Svet24.si

Slovenskemu pokerašu nočejo izplačati 227 ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

adrijana lucija in tanja Njena.si

Tekmovalke Kmetije postale žrtve spolnega ...

martina miki tanja Njena.si

Miki Šarac očaral z mladostnim videzom

STA
STA
0 06.11.2019 17:14:54

Krim na Češko predčasno rešit kožo

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v 5. krogu lige prvakinj v nedeljo ob 19. uri igrale v gosteh pri Baniku Mostu. Čehinje so bile v prvem medsebojnem dvoboju boljše, toda v Krimovem taboru računajo na zmago, ki bi jim praktično zagotovila preboj v glavni del tekmovanja.

Krim je po štirih krogih z dvema točkama na zadnjem mestu skupine D, v kateri vodi Györ s polnim izkupičkom osmih točk in si je že zagotovil napredovanje (tako kot iz drugih skupin Metz, Bukarešta, Rostov-Don, Brest in Budućnost), Sävehof in Banik pa imata po tri točke. Naloga proti Baniku je torej jasna, zmaga bi pomenila velik korak k preboju v glavni del, kamor gredo tri najboljše iz skupine. Optimizem v Krimu izvira tudi z zadnjih dveh tekem proti evropskemu prvaku Györu, na katerih so Ljubljančanke pokazale dobro igro v večjem delu tekem, a na koncu obe pričakovano izgubile.

"Proti Györu smo igrali zelo dobro, ampak to ne pomeni nič, če ne zmagamo. Zagotovo si želimo že proti Mostu rešiti kožo, sicer jo bomo morali reševati na zadnji tekmi (proti Sävehofu doma; op. STA). Glede na to, da imamo tisto tekmo doma, dekleta ne smejo biti pod pritiskom. Želimo si ponoviti dobro igro iz Györa in jo še nadgraditi. Zagotovo bo najbolj pomembno vračanje v obrambo," poudarja strateg Krima Uroš Bregar.

Ta dodaja, da kljub Banikovemu padcu forme previdnost ne bo odveč. "Njihovo največje orožje je še vedno protinapad in izvajanje hitrega centra. Če se bomo dobro vračali v obrambo, se lahko nadejamo dobrega rezultata, če pa se bo ponovila zgodba s prve tekme, ko so iz teh faz igre Čehinje zadele 16-krat, pa se nam ne piše nič dobrega," opozarja Bregar, ki ima v ekipi nekaj zdravstvenih težav z Aljo Varagić in Julijo Snopovo.Dodatna naloga Krima bo tudi natančno zaključevanje napadov. "Na prvi tekmi (poraz z 29:31; op. STA) smo namreč zgrešili 11 'stoodstotnih' priložnosti le v drugem polčasu. Tako da bo največja ovira njihova vratarka Dominika Müllnerova, ki zbira veliko obramb. Zato moramo biti natančni in je ne 'razbraniti'," je še dejal Bregar.

Polona Barič pa si želi stopnjevanje ritma, ki so ga pokazale na zadnjih tekmah. "Cilj pa je isti, naša naloga je, da se hitro vračamo v obrambo, saj one gojijo hiter način igre. Če nam to ne bo uspelo, se nam ne piše dobro, toda mislim, da smo dobro pripravljene, vemo, kaj nas čaka, in verjamem, da bomo tudi v zaključku napada odigrale bolje," meni Baričeva.

Tekmo bosta sodili danski sodnici Karina Christiansen in Line Hesseldal Hansen.

Članki iz rubrike