dvojčici Dobra karma

Psihološki test: postavljate trdne ali krhke ...

5_miha perat Svet24.si

FOTO: Miha Perat uspešno okreva po operaciji

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

komen, polave Svet24.si

FOTO: Voda zalila prvo nadstopje gradu Štanjel, ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

will-smith, jason-derulo Odkrito.si

Will Smith ostal brez zob

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

ru
ru
5 07.11.2019 10:28:10

To bo zatreslo Slovenijo! Se Vujovićev čas izteka?

Se res lahko zgodi, da Slovenije na januarskem evropskem prvenstvu na Švedskem (ter Norveškem in v Avstriji) ne bo vodil Veselin Vujović?! Menda ni nemogoče. Informacije so neuradne, nepotrjene, ampak govorice izhajajo iz krogov tako blizu reprezentance, da jih ne moremo kar tako pomesti pod preprogo.

Zdelo se je, da je sestanek predsednika RZS Franja Bobinca s svojo delegacijo in Veselina Vujovića v Šabcu preteklo poletje razblinil vse dvome o usodi črnogorskega stratega na čelu izbrane vrste. Prvi mož slovenskega rokometa je po predhodnem pogovoru z nekaterimi ključnimi reprezentanti, tistimi z največ besede v garderobi, ocenil, da je Vujović po več kot štirih letih na selektorskem položaju še vedno pravi človek, da Slovenijo še četrtič v zgodovini in drugič v svojem mandatu popelje na olimpijske igre. Le da ne več v tandemu z Urošem Šerbcem, temveč z Urošem Zormanom, verjetnim bodočim selektorjem, toda ne (nujno) Vujovićevim naslednikom. Danes, po edini vmesni akciji med klavrnim junijskim zaključkom kvalifikaciji in bližajočim se decembrskim zborom za evropsko prvenstvo, pa se ne zdi več tako samoumevno, da bo ekipo za prvo veliko rokometno tekmovanje s slovensko udeležbo po dveh letih izbral in tam nekje okrog božiča v Zrečah tudi zbral Vuja.

V zadnjih dneh so po rokometnih kuloarjih zakrožile govorice, da Vujović vendarle ne uživa več tako brezpogojne podpore vodstva RZS, kot jo je še pred kratkim. Jasno, na zvezi niso ne slepi ne naivni in vidijo, da slovenska reprezentanca vse od prejšnjega Eura pred slabima dvema letoma ne igra dobro. Že na Hrvaškem ni bilo vse super, a so lastne težave takrat ostale v senci vojne s sodniki oziroma EHF. V oktobrski akciji vidnejšega napredka ni bilo in tega se zavedajo tudi v reprezentančnem taboru. Pozitivna predstava proti Srbiji je le nekoliko zakrila klavrno podobo s tekme proti Nizozemski v Ormožu na podlago še klavrnejše z dvobojev proti Estoniji in Latviji v junijskem zaključku kvalifikacij. A po drugi strani dokončno potrdila, da ekipa Slovenije ne bojkotira ali po domače povedano ne ruši svojega selektorja. Veliko vprašanje pa je, ali šefu (vsi) njegovi izbranci še verjamejo in ali še ima popolno avtoriteto v ekipi. Ali Vujovićevi udarni motivacijski prijemi v slogu grožnje Blagotinšku, da bo ubil njega in sebe, če ga že davno mrtvi Canellas še enkrat preigra, še – spet po domače – palijo … Kapetan ob odsotnosti Vida Kavtičnika Jure Dolenec je na Hardeku na to odgovoril: »Ne bom komentiral.«So na zvezi uvideli, da Slovenija za zalet proti Tokiu potrebuje nekoliko večjo spremembo, kot je zamenjava na stolčku pomočnika selektorja? Morda, neuradne informacije namigujejo tako. Toda tudi če stoodstotno držijo, ni nujno, da bo do zamenjave na selektorskem položaju prišlo že pred evropskim prvenstvom.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike